A

Käytössä olevat sähköisen asioinnin palvelut äitiysneuvolassa

  • Ensikäynti äitiysneuvolaan, kun olet tehnyt positiivisen raskaustestin

Jos olet terve eikä raskauteesi liity mitään erityistä sairautta tai muuta huomioitavaa asiaa, voit täyttää esitietolomakkeen eJärvenpää-asiointipalveluissa. Kun lomake on neuvolassa käsitelty, saat tekstiviestin, joka ohjeistaa sinua varaamaan ajan äitiysneuvolaan.

Jos sinulla on jokin allaolevista, ole yhteydessä neuvolaan puhelimitse:

    • raskauteen vaikuttava perussairaus esim. diabetes, epilepsia, kilpirauhasen vajaa- tai liikatoiminta
    • aikaisempi laskimoveritulppa / tukostaipumus
    • jokin jatkuvaa lääkitystä vaativa sairaus.

Suositeltava ensikäynnin ajankohta on raskausviikoilla 7–9. Raskausviikot lasketaan viimeisten kuukautisten alkamispäivästä eteenpäin. Jos sinulla ei ole tietoa kuukautisten alkamisajankohdasta tai kuukautiskiertosi on epäsäännöllinen, ole puhelimitse yhteydessä neuvolaan ajanvarauksesta.

Lapsen isä on tervetullut mukaan kaikille neuvolakäynneille.

Jos sinulla on käytössä lääkkeitä, joiden vaikutuksesta raskauteen et tiedä, voit kysyä asiasta Teratologisesta tietopalvelusta.

  • Ajanvaraus äitiysneuvolan vastaanottoajoille

eJärvenpää-asiointipalveluiden kautta voit varata jatkossa neuvolaseurannan mukaisen ajan äitiysneuvolaan vastaanotolle terveydenhoitajalta saamasi ohjeistuksen mukaan. Ohjeistukseen vaikuttaa raskauden kesto sekä se, oletko ensi- vai uudelleensynnyttäjä. Jos sinulla on tarve terveydenhoitajan vastaanottokäynnille oireilun, supistelun, sikiön liikkeiden ym. vuoksi, varaa aika puhelimitse. Älä epäröi ottaa yhteyttä.

  • Ajanvaraus lastenneuvolaan leikki-ikäisille

eJärvenpää-asiointipalveluiden kautta voit varata ajan terveydenhoitajalle 1-, 2-, 3- ja 5-vuotiaalle lapsellesi.  Ajan varaaminen on mahdollista, kun sinulla on sähköisen asioinnin suostumus ja sinut on merkitty Järvenpään neuvolassa aiemmalla käynnillä lapsen puolesta asioijaksi. Puolesta asiointi on voimassa, kunnes lapsi täyttää 12 vuotta.

  • Ajanvaraus 4-vuotiaan laajaan tarkastukseen

eJärvenpää-asiointipalveluiden kautta voit varata ajan terveydenhoitajalle 4-vuotiaan tarkastukseen. Tarkastus on laaja, mikä tarkoittaa koko perheen hyvinvoinnin kartoittamista. Tarkastukseen sisältyy lapsen terveydenhoitajan terveystarkastus ja vanhempien haastattelu, lapsen lääkärintarkastus sekä varhaiskasvatuksessa vanhempien kanssa yhdessä täytettävä arjen taitojen sujumisen kaavake. Lapsi saa terveydenhoitajakäynnillä tehosterokotteen (jäykkäkouristus, hinkuyskä, kurkkumätä ja polio), josta hänelle on hyvä mainita etukäteen.

Sisäänkirjautuminen