Järvenpäästudio tulee syksyllä – luvassa keskustelua luonnosta, kasvusta ja yhteisöllisyydestä

Järvenpäästudion ovet avautuvat jälleen kaupungin 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi! Järvenpäästudio on innostava tapa kertoa ja keskustella Järvenpään ajankohtaisista ja yhteisistä asioista. Jokaisella lähetyksellä on oma teemansa ja vaihtuvat asiantuntijavieraansa. Keskustelun antia kommentoimassa on myös studioittain vaihtuva kaupunkilaisista koostuva kolmihenkinen Järvenpääviisaat -raati. Järvenpäästudiota juontaa Jälkiviisaistakin tuttu Jan Erola.

Järvenpäästudio palaa syksyllä kolmen studiojakson voimin! Kaikki studiojaksot striimataan suorana Järvenpään kaupungin kanavissa, Youtubessa ja Facebook Livessä, ja tallenteet ovat katsottavissa myös lähetysten jälkeen. Lisäksi studiojaksoja on mahdollista tulla seuraamaan myös paikan päälle Järvenpää-talon Sibelius-saliin (os. Hallintokatu 4). Tulit sitten paikalle yksin tai yhdessä ystäväsi kanssa tai seuraat livestriimiä ruudun toiselta puolelta, toivotamme sinut tervetulleeksi tärkeiden teemojen äärelle!

Tuusulanjärvi tapetilla

Kolmisarjaisen studiokimaran aloittaa Järvenpäästudio: Luonto ja hyvinvointi, joka lähetetään tiistaina 12.10. klo 17.30-18.30. Studion alussa ruoditaan Tuusulanjärven kuntoa paikan päällä paikallisen paattiyrittäjä Matti ”Masa” Karjalaisen johdolla. Millainen on järven luontoarvo ja mitä sen pelastamiseksi tulisi tehdä?

Studiossa Tuusulanjärven kunnosta, nykyihmisen luontosuhteesta kaupunkiympäristössä ja luonnon vaikutuksesta hyvinvointiin ovat keskustelemassa Järvenpään kaupungin resurssiviisaustyön kehittämisestä ja koordinoinnista vastaava kaupunkikehityksen palvelualueen erikoissuunnittelija Eira Linko, luontotoimittaja Minna Pyykkö, Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristösuunnittelija Jaana Hietala ja paikallinen retkeilijäaktiivi, eräopas Olli Järvenkylä.

Järvenpääviisaita ovat tällä kertaa Seppo Syrjänen, joka käyskentelee mielellään metsässä sienestäen ja marjastaen, perheenäiti, yhdistysaktiivi ja ahkeraksi ulkoilijaksi tunnustautuva Sanna-Kaisa Sihvola sekä intohimoinen Vanhankylänniemen talviuimari Outi Komi.

Näkökulmia kasvuun ja kaupunkisuunnitteluun

Järvenpäästudio: Kasvu ja elinvoima lähetetään tiistaina 23.11. klo 17.30-18.30. Toisessa studiossa kysytään, miten väestömäärän kasvu mahdollistaa kaupunkisuunnittelun ja millaista hyvä kaupunkisuunnittelu on? Miten kaupunkiympäristössä voisi edistää alueiden monikäyttöisyyttä? Entä mitä feministinen kaupunkisuunnittelu tarjoaa tulevaisuuden kaupunkiympäristöön?

Toisen Järvenpäästudion vieraslista päivittyy myöhemmin syksyn aikana.

Yhteisöllisyyden avaimia

Järvenpäästudio: Yhteisö ja minä lähetetään tiistaina 7.12. klo 17.30-18.30. Studiossa keskustellaan siitä, miten kaupunkia voitaisiin kehittää yhteisöllisyyden näkökulmasta. Millaista yhteisön kaipuuta kaupunkilaisilla on ja miten kaupungissa luodaan vuorovaikutusta? Entä miten kaupunki voisi näyttää esimerkkiä asiassa? Aihetta lähestytään myös urheilun kautta ja kysytään, mikä on urheilun merkitys paikkakuntaidentiteetin luomisessa ja yhteisöllisyyden rakentamisessa? Kuinka paljon kaupungissa tulisi satsata urheiluun? Voisiko jalkapallosta tulla entistä isompi Järvenpään kaupunki-identiteetin rakentaja?

Kolmannen Järvenpäästudion vieraslista päivittyy myöhemmin syksyn aikana.

Jaa juttu: