Kulttuurikukkulan kuhinat tulee taas!

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty ja suuren suosion saavuttanut Kulttuurikukkulan kuhinat -tapahtuma järjestetään jälleen Järvenpään Kulttuurikukkulan kulmilla eli Järvenpää-talolla, Järvenpään taidemuseossa ja kaupunginkirjastossa. Täysin maksuton ohjelma houkuttelee kaupunkilaisia viettämään yhdessä mukavaa kesäpäivää lauantaina 17.8. klo 10–13.30.

Humoristisessa Hip Hop Hurraa! -tanssiesityksessä leikitellään liikkeellä ja lauseilla sekä treenataan katu-uskottavuutta pienoiskoossa. Esitys nähdään Järvenpää-talon Sibelius-salissa klo 11.15. Kuva: Matti Rajala

Tänäkin vuonna ohjelmaa on luvassa moneen makuun – koettavaa on koottu etenkin lapsiperheitä ajatellen. Tanssiteatteri Raatikon Hip Hop Hurraa! -tanssiesitys Järvenpää-talon Sibelius-salissa vie MC Karlo Kanin ja MC Roiskeläpän mukana katutanssien ja hiphop -rytmien maailmaan. Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston koko perheen Jäniksen huikean hauska päivä -lastenkonsertissa tutustutaan soittimiin leikin avulla. Kirjastolla taas sirkusryhmä Blind Gut Companyn Meritähdenlento-vauvasirkusesitykset hurmaavat sanattomalla esityksellään vauvat ja heidän läheisensä sukeltamalla aisteja kutkuttavaan vedenalaiseen maailmaan.

Järvenpään Opiston ja Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston infopisteellä voi tutustua syksyn tarjontaan, taiteilla käsityöpajassa ja saada vinkkejä uusiksi harrastuksiksi. Järvenpään Opiston ja Kuvataidekoulun opetustiloissa järjestetään koko perheen taidepaja. Järvenpää-talolta löytyy temppualue lapsille ja luvassa on Järvenpään Opiston liikuntakokeiluja.

Järvenpään taidemuseoon on koko tapahtuman ajan maksuton sisäänpääsy. Taidemuseon opastuksilla pääsee uppoamaan niin Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt -kokoelmanäyttelyyn kuin Sävelten arkkitehtuuria – Villa Kokkonen kotina -näyttelyyn. Jälkimmäiseen näyttelyyn järjestetään myös erikseen lapsille suunniteltu opastus.

Ohjelma on täysin maksutonta. Osaan ohjelmasta osallistujia mahtuu kuitenkin rajallinen määrä – paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Esityksiin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Järvenpää-talolla on maksuton, vartioitu narikka tapahtumassa kävijöille. Jotta virta ei loppuisi kesken Kulttuurikukkulan kuhinoiden, myös talon alakerran ravintola-kahvila palvelee koko tapahtuman ajan. Lounasta on myynnissä klo 11.00–13.30 välillä.

Tarkempaan ohjelmaan ja aikatauluun voi tutustua Järvenpään tapahtumakalenterissa.

Tapahtuman järjestävät Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, museo-, liikunta- ja kirjastopalvelut, Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto, Järvenpään Opisto sekä Järvenpään Opiston Kuvataidekoulu.

Kirjaston Tyyni Tuulio -salissa esitetään Meritähdenlento-vauvasirkusta kolme kertaa päivän aikana. Kuva: Tuomas Vuorinen

Lisätietoja:
Heidi Jäntti
kulttuurituottaja
Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Hyvinvoinnin palvelualue
puh. 040 315 2201
heidi.jantti(at)jarvenpaa.fi

Jaa juttu: