Lokakuussa vietämme Ikäkuuta – tapahtumia ikäihmisille!

 Ikäkuuta vietetään Järvenpäässä 1.31.10.2022. Tarjolla on monipuolisia tapahtumia kulttuurista ja musiikista liikuntahetkiin ja erilaisiin retkiin. Ikäkuu on osa valtakunnallista Vanhustenviikkoa, jonka tämän vuoden teemana on “Yhdessä luontoon – joka iän oikeus”. Järvenpäässä ikäviikkoja juhlitaan jo 7. kertaa.

Ikäkuu saattaa tarjota ohjelmaa ikäihmiselle aamusta iltaan, esimerkiksi 5.10. aamu alkaa aistiretkellä Vanhankylänniemeen, keskipäivällä kutsuu Järvenpään Opiston kuvataidepaja, iltapäivällä on tanssiva luento Seurojentalolla, ja illalla pääsee osallistumaan kumppanuusluentoon kotoutumisesta tai kirjaston Novellikoukkuun. 13.10. pohditaan ikäihmisen asumisen asioita Myllytien toimintakeskuksessa, ja yhtenä vetonaulana on psykologi Pirkko Lahden luento ikäihmisistä voimavarana 26.10. Järvenpää-talolla .

Järvenpään Ikäkuun ohjelmatarjonnan löydät verkkoesitteestä, ja paperisen esitteen voit napata mukaasi Myllytien toimintakeskuksesta, JUSTista, kirjastosta, uimahallilta, Järvenpää-talolta, Hyvinvointikampukselta tai Setlementti Louhelasta. 

KUva Ikäkuu-esitteen kannesta.
Ikäkuu-esitteen kansi 2022.

Valtakunnallista juhlaa Savonlinnasta käsin

Vanhustenpäivän valtakunnallista pääjuhlaa vietetään sunnuntaina 2.10.2021 klo 13–14. Juhlan järjestää ikääntyneille ihmisille ja heidän läheisilleen Savonlinnan kaupunki yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Pääjuhlan kooste on katsottavissa Alfa-TV:ssä su 2.10. klo 1718, ti 4.10. klo 1415 ja pe 7.10. klo 1112. 

Maksuttomia helposti saavutettavia tapahtumia

Järvenpään Ikäkuu on Järvenpään eläkeläisneuvoston suojelema ja osarahoittama teemakuukausi, jonka tapahtumat tarjoavat sinulle kaupunki, seurakunta, Järvenpään Opisto, Setlementti Louhela sekä monet järvenpääläiset yhdistykset ja toimijat. Tapahtumat ovat maksuttomia, ellei toisin mainita. Erityisen tärkeää on, että tapahtumiin on matala kynnys ja niihin on helppo osallistua niin uuden kuin vanhan järvenpääläisen. Vie sinäkin Ikäkuun ilosanomaa eteenpäin, tule mukaan yksin ja yhdessä!

Linkki verkkoesitteeseen: https://issuu.com/jarvenpaankaupunki/docs/ikaviikot_esite_2022

Lisätiedot:

  •  Eläkeläisneuvoston puheenjohtaja Liisa Majanen, p. 050 321 9717
  • Osallisuuden erityisasiantuntija Pilvi Kallio-Meriläinen, p. 040 315 3737.
Jaa juttu: