Pride-etkot Järvenpään kirjastossa

sateenkaarin väriset värikynät ja tapahtumatietoja, jotka löytyvät myös tapahtumatekstistä.

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaan Pridea juhlitaan syksyllä monin tavoin Tuusulassa, Järvenpäässä, Keravalla ja Nurmijärvellä. Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi.

Järvenpäässä Pridea juhlitaan kirjastossa maanantaina 29.8. järjestettävillä etkoilla.

Klo 15 Sateenkaarisenioreiden työpaja. Monimuotoiset sateenkaariseniorit ja monisukupolvisuus – Interaktiivinen keskustelu ja työpaja. Tanja von Knorring, Sateenkaariseniorit ry:n varapuheenjohtaja ja Transfeminiinit ry:n puheenjohtaja alustaa aiheesta, jonka jälkeen osallistujat voivat kuvataiteellisin keinoin ja keskustelemalla syventyä aiheeseen. Työpajan kesto on 2h. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Klo 16 Kirjavinkkaus. Kirjaston työntekijä vinkkaa sateenkaarevia kirjoja.

Klo 17 Kirjailijavieraana Tiina Tuppurainen, joka on kirjoittanut teoksissaan sateenkaariaiheista. Tuppuraisen viimeisin romaani on vastikään ilmestynyt Sinä olet perheeni (Karisto 2022). Hän on myös kirjoittanut sateenkaarinuorista urheilumaailmassa kertovan tietokirjan Rakkaudesta lajiin (Otava 2022).

Klo 18 Sateenkaarisenioreiden keskustelurinki. Sateenkaarihylly kaiken ikää. Eri sukupolvet kohtaavat ja keskustelevat. Miten seniorit ja nuoret kokevat sateenkaarihistorian? Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Sateenkaariseniorit ry, Järvenpään kaupunginkirjasto sekä Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.

Tapahtumassa on voimassa turvallisemman tilan periaatteet.

Jaa juttu: