Yökirjasto – ole kuin kotonasi 20.8.

Tyttö istuu tyynykasassa lukemassa ja tapahtumatietoja, jotka löytyvät myös alta tekstinä.

Tervetuloa Yökirjastoon! Istu alas, nauti ohjelmasta ja ole kuin kotonasi. Yökirjasto järjestetään lauantaina 20.8. klo 17-22. Yökirjasto on osa Järvenpääjuhlaa eli voit piipahtaa muun juhlahumun ohessa kirjastossa kirjastoasioilla tai tulla seuraamaan tiettyä tapahtumaa, lukemaan tai vain viettämään aikaa. Kirjaston ovet ovat auki kaikille!

Pehmojen yö klo 17-18 lastenosastolla

Tuo pehmolelusi yökylään kirjastolle! Pehmoleluja voi tuoda kirjaston lastenosastolle kello 17-18. Kirjastoon jätetyt pehmot päästetään illalla vapaasti seikkailemaan ympäri kirjastoa ja heidän yölliset seikkailunsa valokuvataan. Mitä jännää pehmot keksivät? Mukaan mahtuu 50 rohkeinta pehmoa. Seikkailuiltaan pehmot voi hakea takaisin maanantaista 22.8. lähtien kirjaston palveluaikana.

Lautapelien pelailua klo 17–22

Kirjaston lautapelikokoelma on vapaasti käytettävissä koko Yökirjasto -tapahtuman ajan. Voit pelata yksin tai yhdessä. Pelivinkkejä saat kirjaston henkilökunnalta.

Lue yöllä kirjastossa klo 17–22 (Onneli/Hiljainen tila)

Rauhallinen lukuympäristö luonnonäänien ja klassisen musiikin siivittäessä tunnelmaa.

Klo 17.30–18.30 Pop up -kirjavinkkaus

Tervetuloa juttelemaan kirjoista ja saamaan lukuvinkkejä. Tarjolla erityisesti lempeää ja rauhoittavaa kirjallisuutta. Voit myös napata kirjan mukaasi ja mennä lukemaan sitä johonkin kirjaston rauhallisista lukuhuoneista tai -nurkkauksista.

Kahvia ja lauluntekijöitä -konsertti klo 18-20 (Stagella)

Kahvia ja lauluntekijöitä on neljän erilaisen laulaja-laulunkirjoittajan akustinen yhteiskiertue. Lauluntekijät esittävät riisuttuja versioita omista kappaleistaan. Tule hetkeksi rentoutumaan ja kuuntelemaan nousevia lauluntekijäkykyjä. Pistäydy paikalla tai nautiskele koko musiikkikokonaisuus!

Artistit: AWA, Emmy June, Helena Haaparanta ja Anna Lumo

Aikuisten satuhetket klo 17 ja 20 (Stagella)

Anja lukee runoja ja katkelmia lempikirjoistaan.

Klo 21 Aino Juslén: Kohti luontopositiivisuutta (Stagella)

Aino Juslén on Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen johtaja, lajien uhanalaisuusarvioinnin asiantuntija ja intohimoinen luonnossa liikkuja. Yleisöluennolla kuulemme ratkaisuista, jotka lisäävät luonnon monimuotoisuutta ja vievät kohti luontopositiivisuutta.

Suomen lajisto ja elinympäristöjen kirjo uhanalaistuvat. Monimuotoinen luonto on hyvinvointimme ja elinkeinojemme perusta, ja sen vuoksi tarvitaan vahvaa suunnan muutosta. Suomessa suunnitellaan valtakunnan tasolla erilaisia ratkaisuja. Jokainen voi lisäksi vaikuttaa luontokadon pysäyttämiseen kulutusvalinnoillaan, asenteellaan ja esimerkiksi suosimalla pihallaan hallittua hoitamattomuutta.

Yleisökysymykset ja keskustelu ovat luennon aikana tervetulleita. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Jaa juttu: