Perhelä

Perhelä on Järvenpään keskustan kehittämisen kärkihanke, joka tähtää keskustan uudistamiseen, elävöittämiseen sekä tuo kävelykadun palvelut uudelle tasolle. Järvenpään yhteistyökumppanina hankkeessa toimii YIT. Korttelin kaavoitus on käynnistynyt alkuvuodesta 2020 ja rakentamisen tavoiteltu alkamisajankohta on vuoden 2021 aikana.  

Perhelän hybridikortteli yhdistää laadukkaan asumisen, palvelut ja työpaikat. Se sijaitsee Järvenpään ytimessä, juna-aseman vieressä ja lähellä rantaa. Kortteliin rakennetaan 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa sekä toimisto- ja liiketilaa. Asuntoja kortteliin tulee noin 300. Lisäksi kaupunki tulee korvaamaan hajasijoitetut ja käytöstä poistuneet toimitilansa vuokraamalla Perhelästä tilat kaupungin työntekijöille.  

Tämän päivän tarpeiden ja vaatimusten ohella suunnittelua on ohjannut ympäristö ja historia. Kivijalan julkisivussa on haluttu huomioida vanhan Osuuskaupan funkkisnurkan tyyli. Asunnot on suunniteltu niin, että mahdollisimman monesta asunnosta on näkymä läheiseen Rantapuistoon ja Tuusulanjärvelle.   

“Olemme nyt tekemässä tulevaisuuden ratkaisua. Yhteisenä tavoitteenamme on saada Järvenpään ydinkeskustaan korkealaatuista rakentamista. Uuden Perhelän on palveltava kaupunkilaisia ja täällä työskenteleviä sekä asioivia mahdollisimman monipuolisesti”, kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi kertoo. 

Tule kuulemaan uusin info Perhelä-korttelista 15.12.

Miltä näyttää tuleva Perhelän kortteli Järvenpään keskustassa? Järvenpään kaupungin ja YIT:n edustajat kertovat tilaisuudessa hankkeen tämänhetkisestä tilanteesta. Tervetuloa mukaan livestriimiin tiistaina 15.12. klo 17-18. Linkit striimeihin julkaistaan 15.12.

”Tilaisuudessa kerrotaan hankkeen seuraavista vaiheista ja esitellään suunnittelukonseptia,” kertoo Järvenpään kaupungin hankekehityspäällikkö Martina Jerima.

Kuva_Hankkeet_Perhela
Jaa juttu: