Takaisin listaukseen
Blogi

Hei, me joutsikkilaiset olemme muuttaneet Naavatielle!

Järvenpääduunissa

Terveisiä Perhetalo Joutsikista! Meillä oli täällä täysi touhu ja tohina käynnissä, kun siirryimme Valtuustokadulta kimpsuinemme ja kampsuinemme tänne Naavatielle. Ilmassa on innostusta ja innovointia. Olemme ottaneet tämän nopealla reagointiajalla arkeemme tulleen muutoksen uteliaina vastaan: mitä kaikkia mahdollisuuksia tämä tuokaan tullessaan!

Löydät meidät joutsikkilaiset nykyään Naavatieltä, jonne avasimme Olkkarin ovet joutuisasti.  Onko sinun vinkkelistäsi katsottuna Naavatie kaukana? Ei hätää, paikka yksilö- ja perhetapaamisia varten löytyy myös niin Nuorisotalo Temalilta, Cooperin päiväkodin kampukselta, kuin Juhani Ahon puistostakin. Lisäksi olemme liikkuvaista sorttia. Voimme tavata leikkipuistossa, lenkkipolulla, Rantapuistossa, teillä kotona, koululla, päiväkodilla, mikä paikka sinulle ja perheellesi sopiikaan parhaiten – vain Järvenpään rajat ovat meillä rajana.

Joutsikki – kuntalaisten ja kävijöidensä näköinen Perhetalo

Muutto toi mukanaan muitakin muutoksia kuin uuden osoitteen. Olkkarimme ovet ovat avoinna arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–15. Lisäksi meillä on toimintaa myös iltaisin. Yhdistys- ja asukastoiminta jatkuu ja uusille kumppanuuksille olemme avoinna.

Kiinnostuitko? Hienoa! Kaipaisitko ehkä jotain muuta? Mahtavaa, kerro lisää! Tämä on vasta alkua. Uudet tilat tuovat uusia mahdollisuuksia toiminnan toteutukseen. Tervetuloa mukaan suunnittelemaan ja rakentamaan meidän järvenpääläisten yhteistä Perhetalo Joutsikkia yhä paremmin kuntalaisten toiveita ja tarpeita vastaavaksi! Wau mikä piha – miten sitä hyödynnettäisiin monipuolisesti ja mielestäsi parhaiten? Tehdään tästä yhdessä kaikenikäisten ja perheiden kohtaamispaikka!

Lisättäköön vielä, ettei tämä meille ole pelkästään uusi juttu. Naavatie ja tämä talo ovat meistä osalle hyvinkin tuttuja Perhekeskus Maahisen ajoilta! Paluumuuttajiahan tässä tavallaan ollaan, takataskussa paljon olemassa ollutta hyvää mitä voisi palautella osaksi uudenlaista kokonaisuutta.

Sydämellä sinua varten

Olkkari-toiminnan lisäksi, meillä on monipuolisesti muutakin toimintaa, tekemistä ja tukea tarjolla. Perhekohtainen kynnyksetön tuki, yksilö- ja perhetapaamiset, ryhmät kouluilla ja varhaiskasvatuksessa, Joutsikissa, loma-aikojen toiminta. Apua arjen asioihin ilman lähetteitä ja välikäsiä. Voit nykäistä meitä hihasta, tai soittaa 040 315 2211. Oli pulma pieni tai suuri, mietitään yhdessä, mitä sille voisi tehdä.

Olemme saaneet palautetta asiakkailta siitä, että meille on helppo tulla ja vaikeistakin asioista jutella. Perheet ovat kokeneet tulleensa kuulluksi ja voineensa luottaa meihin. Olemme onnellisia siitä, että saamme tehdä tätä tärkeää työtä perheiden kanssa; tehdä yhdessä arjesta sujuvampaa ja vuorovaikutuksesta kitkattomampaa. Suuri ilo on nähdä kuinka poissaolot ja myöhästelyt koulusta vähenevät ja loppuvat, puheyhteys perheessä palautuu, kodinsäännöt selkeytyvät, vanhemman voimavarat lisääntyvät, unirytmit löytyvät ja taaperon tahdot tasoittuvat, perheenjäsenten itsetunto, kaveri- ja tunnetaidot vahvistuvat. Lista on loputon ja me saamme olla osa näitä prosesseja ja hetkiä!

Olemme ylpeitä siitä, että saamme tehdä töitä resurssiviisaassa Järvenpään kaupungissa, joka panostaa lapsiperheiden varhaisen tuen palveluihin. Hyvinvoinnin tukena ja toimivan arjen apuna, asukkaiden osallisuuden ja kuulemisen kautta, sydämellä sinua varten.

Talkoot ja tuparit

Tervetuloa tutustumaan meininkiin ja meihin, tekemään yhdessä Joutsikista perheiden näköistä ja oloista taloa ja toimintaa. Haluamme kuulla ja kutsua kumppanuuteen – tartu tilaisuuteen! Onko sinulla idea vertaisryhmästä, tietyn teeman käsittelystä Olkkarissa? Olisitko halukas ohjaamaan tai muuten mahdollistamaan toimintaa? Onko sinulla osaamista, jota haluaisit jakaa muille ja muiden kanssa? Kehitetään olemassa olevaa ja keksitään uutta!  

Tule mukaan vaikuttamaan kerran kuussa pidettäviin Iltaolkkareihin, joista ensimmäinen on maanantaina 22.11. klo 17–18.30. Voit poiketa ohikulkumatkalla tai istahtaa alas Iltaolkkarin ajaksi. Tuparit pidämme tammikuussa, myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Seuraamalla meitä somessa saat ajankohtaisen tiedot siitä mitä meillä tapahtuu.

Teidän joutsikkilaiset

Järvenpäissään-blogissa kaupungin virkamiehet ja työntekijät kertovat lähellä kaupunkilaisia olevista asioista, ihmiseltä ihmiselle.

Kirjoittaja:

Joutsikkilaiset

Jaa juttu:

Kirjoittaja:

Joutsikkilaiset