Takaisin listaukseen
Blogi

Helpotusta yksinäisyyteen Louhelan kansalaistoiminnasta

Järvenpääläiset

Korona-aika on lisännyt selkeästi yksinäisyyttä, tämä on huomattu myös Setlementti Louhelan kansalaistoiminnassa. Vapaaehtoisilla on ollut halua toimia tukena avuntarvitsijoille myös korona-aikana, niinpä vapaaehtoistoimintamme laajentui viime vuonna etäkaveruuteen ja ”mitä kuuluu”- soittajiin.

Olemme järjestäneet jo tänä vuonna useita koulutuksia, joista olemme saaneet paljon lisää uusia vapaaehtoisia vähentämään yksinäisyyttä ja lähtemään ulkoilukaveriksi. Ulkoilukaverisuhteita on vuoden aikana solmittu aiempaa enemmän. Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen on selkeästi kiinnostanut ihmisiä vaikeista ajoista huolimatta.

Vapaaehtoistoiminnalla on tänä vuonna juhliin aiheitta, sillä kulttuuriluotsitoiminta täyttää 15 vuotta! Kulttuurikohteisiin pääsee taas käymään, joten kulttuuriluotsien kouluttaminen on käynnissä. Tähän juhlavuoteen olemme saaneet Järvenpäässä kaksi uutta kulttuuriluotsikohdetta Galleria Taikan ja Meidän Festivaalit.

”Järvenpäässä on nyt 13 kulttuuriluotsikohdetta. Kuka tahansa voi tilata maksutta vapaaehtoisen kulttuuriluotsin itselleen, jonka kanssa mennä yhdessä kohteeseen. Kannustan tilamaan kulttuuriluotsin Louhelan avunvälityksestä mukaansa, se on varmasti uusi ja hauska elämys kenelle tahansa”, kertoo Setlementti Louhelan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tiina Herttuainen.

Korona-aikana Louhela on tarjonnut erilaista ryhmä- ja kerhotoimintaa verkossa. Yhteistyössä Yhdessä katetun kanssa tarjoamat ruokailut siirtyivät korona vuoden aikana noudettaviin ruoka-annoksiin. Yhdessä katetun yhteinen ruokailu on ollut monelle asiakkaallemme tärkeä ja hyvinvointia edistävä asia.

Pääsimme loppukeväällä vihdoin avaamaan kohtaamispaikkojemme ovet. Olohuoneemme ovat tärkeitä Louhelan toimintaan osallistujille, joissa järjestetään oloissa viikoittain erilaista ohjelmaa osallistujien toiveiden mukaan. Kohtaamispaikoista kaksi sijaitsee Järvenpäässä. Rinkulan olohuone Louhelankujalla ja Jampan Aluetupa Haltianpolulla ja kolmas, Olkkari Kirppis sijaitsee Nurmijärvellä Kirkonkylällä. Olohuoneet ovat nyt jäämässä kesätauolle, mutta avaavat taas elokuun alussa.

Tutustu tarkemmin Setlementti Louhelan toimintaan verkkosivuilla Setlementti Louhela ry ja käy kurkkaamassa avaamamme Instagram-tiliämme @setlementtilouhela

Kirjoittaja:

Sanna Eskelinen

Jaa juttu:

Kirjoittaja:

Sanna Eskelinen