Takaisin listaukseen
Tarina

Kaupungin uusi urheiluareena vastaa liikuntalajien vuoropulaan ja luo uusia harrastusmahdollisuuksia

Järvenpääkumppani

Uuden Hi5 Arenan tavoitteena on olla laadukkain harjoituspaikka Järvenpäässä, joka palvelee niin urheiluseuroja kuin kaikenikäisiä urheilijoita aina aloittelevista kokeneempiin.

Hi5 hankkeen hallituksen puheenjohtaja Riku Autio areenaan valmistuvan palloilukentän kohdalla. Kuva: Roope Autio.

Järvenpää on saanut vuoden sisään jo toisen areenansa, kun toukokuussa 2021 aloitetut rakennustyöt on saatu lähes viimein päätökseen ja kaupungin uimahallin viereen on noussut uusi Hi5 Arena. Urheiluareenalla pääsee pelaamaan päivittäin ohjatusti tai ilman muun muassa salibandya, futsalia, padelia ja sulkapalloa sekä temppuilemaan uudella Volttitehtaalla. Taitoliikuntatila tarjoaa olosuhteet oheisharjoitteluun myös nykysirkuksen, kuntoilun, voimistelun, jalkapallon, jääkiekon tai vaikkapa tanssin myötä.

Lisäksi palveluihin kuuluvat tilaussauna ja lounge kokoustiloineen sekä ulkopuolisen toimijan pyörittämä kahvila-ravintola, jossa onnistuu myös talonsisäisen catering-palvelujen järjestäminen. Vaikka varsinainen tapahtuma-areena ei Hi5 Arena Aino Areenan tapaan ole, palvelurepertuaariin kuuluvat myös erilaiset yritys- ja ottelutapahtumat tai tyhy-päivät.

Yläkerran loungesta voi seurata salibandya ja padelia. Kuva: Roope Autio.

Tammikuun koronarajoitusten myötä toimintoja päästään avaamaan näillä näkymin laajemmin vasta helmikuun alkupuolella, jolloin areena saa viimeisen silauksensa. Hi5 Areenan sometileillä on päässyt seuraamaan viikko viikolta areenan valmistumista.

– Pääsemme pian järjestämään ensimmäiset lasten salibandytreenit. Myös padelia on päästy ennen rajoituksia testaamaan oman porukan kesken, Hi5:n hankkeen hallituksen puheenjohtaja Riku Autio kertoo.

Areenan henkilökuntaan kuuluvat Rikun lisäksi hänen veljensä Roope Autio, Tuomas Raejärvi ja Jari-Pekka Immonen.

Loungesta on näkymät myös Seutulantalolle. Kuva: Roope Autio.

Tarvetta uudelle

Tammikuussa 2011 Järvenpään vanhan salibandyhallin romahdettua lumikuorman painosta uudelle tilavalle urheiluareenalle on ollut tilausta jo vuosia.

– Samalla areena paikkaa urheilulajien vuoropulaa kaupungissa. Pinta-alaa koko areenalla on yhteensä 3500 neliötä, liikuntaa varten hieman vajaa 3000 neliötä. Nyt kaupungissa pääsee pelaamaan vaikkapa futsalia tai salibandya myös ihan virallisen mitan kentillä.

Vuoroja on pystynyt varaamaan Hi5 Arenan sivuilla jo joitakin viikkoja. Varauskalenteri on täyttynyt puoliksi.

Riku Autio esittelee areenan aulan salibandylamppuja. Areenan ilmastonäkökulma on puolestaan huomioitu aikaohjatulla ja liiketunnistein varustetulla led-valaistuksella. Kuva: Roope Autio.

Autio toivoo areenan palvelevan urheiluseurojen lisäksi kaikenikäisiä urheilijoita aina aloittelevista kokeneempiin parhaalla mahdollisella tavalla.

– Esimerkiksi palloilukentän suhteen emme kitsastelleet lainkaan, vaan otimme niin hyvän ja laadukkaan kentän, kuin vain pystyy hankkimaan. Kenttä on turvallinen ja siinä on hyvä pelituntuma.

Kuvassa Hi5 Arenan palloilukenttä. Kuva: Roope Autio.
Tällä kentällä voi pian pelata sulkapalloa. Kuva: Roope Autio.

Lopuksi Autio kehaisee kaupungin areenalle osoittamaa hyvää sijaintia.

– Melkein mistä tahansa päin Järvenpäätä pystyy tulemaan tähän pyörällä tai kävellen eivätkä matkat ole mitenkään mahdottomia. Areena palvelee myös hyvin erityisesti lähellä olevaa päiväkotia sekä Pajalan koulua että Kartanon yläkoulua. Toivotaan, että hommat lähtevät hyvin käyntiin ja että ihan viimeistään syksyllä liikutaan jo täysillä!

Hi5 Arenan verkkosivut

Hi5 Arenan Facebook

Hi5 Arenan Instagram

Järvenpääkumppani-tarinoissa esitellään kaupunkimme yhteisöjä ja yrityksiä Järvenpäähengessä.

Kirjoittaja:

Ari Minadis

Jaa juttu:

Kirjoittaja:

Ari Minadis