Takaisin listaukseen
Tarina

Kekseliäs nuorkauppakamari menestyi koronavuonna

Järvenpääkumppani
Ellen Vikman, Viktor Andersson ja Salla Niemelä 2020 Never Stop Runissa.

Iso joukko ihmisiä tulossa viikonloppukokoukseen – ja viime hetkellä se on kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi muutettava virtuaalitapahtumaksi. Haastava tilanne, mutta siitäkin Järvenpään seudun nuorkauppakamari selviytyi kunnialla viime vuonna.

Itse asiassa kamarin toimijat kuvailevat elävänsä todellista renessanssiaikaa. Vuodesta 2020 onnistuttiin kovalla työllä tekemään menestys. Etelä-Suomen kamareiden vuosikokouksessa JSNKK palkittiinkin Vuoden kamari -kunniamaininnalla. Lisäksi kunniamaininnan sai erittäin ansiokkaasti puheenjohtajana toiminut Salla Niemelä. Palkintosateen täydensi vuoden 2021 puheenjohtajalle Viktor Anderssonille myönnetty Hessun sokeri -palkinto, jonka perusteina oli vuoden aikana tehtäviensä mukana kasvaminen, sekä yhdistyksen toiminnan merkittävä edesauttaminen.

Tämän vuoden puolella kamari sai vielä kansallisen tason palkinnon Vuoden Yhteistyöprojektista. Palkittu projekti oli JCI Täys 10! -etäkoulutussarja, joka toteutettiin Järvenpään seudun, Riihimäki-Hyvinkää-seudun, Keski-Uusimaan ja Mäntsälän kamarien yhteisvoimin.

Nuorkauppakamari on alle 40-vuotiaiden nuorten aikuisten kansainvälinen kouluttautumisjärjestö. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957, jäsenkamareita on 68 ympäri Suomea ja niissä on yhteensä yli 2000 jäsentä.

Kun Järvenpään kaupunki täyttää tänä vuonna 70, tulee paikalliselle nuorkauppakamarille 50 vuotta täyteen. Juhlallisuuksia on luvassa syyspuolella.

Kamarista kerrotaan, että viisikymppinen on elämänsä kunnossa, kiitos uudistetun strategian ja viestintään panostamisen. Uusia jäseniä on saatu ja heitä halutaan kovasti lisää. Tällä hetkellä jäseniä kamarissa on 17.

Järvenpään seudun nuorkauppakamari tunnetaan muun muassa perinteisen Vuoden järvenpääläinen -kunniapalkinnon jakamisesta ja Joulupuu-keräyksestä. Kamari on ollut aikanaan vahvasti vaikuttamassa Kolmisointu-teoksen ja Pikku Kalle -patsaan saamiseen Järvenpäähän.

Vuonna 2020 tehtiin koronatilanteesta huolimatta uusia avauksia, kuten paikallisia yrittäjiä ja vähävaraisia henkilöitä tukeva Palmunlehvä-keräys sekä Never Stop Run -virtuaalijuoksutapahtuma, johon saatiin toistasataa iloista osallistujaa ympäri Suomea ja myös muista Euroopan maista.

Never Stop Run tulee taas tänä vuonna! Voit osallistua 11.-12.6. Järvenpään kaupunki on tapahtumassa mukana yhteistyökumppanina. Lue lisää Never Stop Runista.

Järvenpääkumppani-sarjassa esitellään Järvenpään yrityksiä ja yhdistyksiä.

Kirjoittaja:

Heli Vastamäki

Jaa juttu:

Kirjoittaja:

Heli Vastamäki