Takaisin listaukseen
Tarina

Keksi oma mietelauseesi Järvenpää 70 -onnenkeksiin!

Järvenpääkumppani

Järvenpääläinen Anna Uusiheimala on ollut tapahtuma-alan yrittäjä jo seitsemän vuoden ajan. Vuosi sitten hän sai ihan toisenlaisen liikeidean ja perusti uuden yrityksen aiemman rinnalle. Uusi yritys tuo maahan ja markkinoi onnenkeksejä. Siis niitä amerikkalaisista elokuvista tuttuja hauraita jälkiruokaherkkuja, joissa on mietelause tai ennustus sisällä.

– Olin jo pitkään ihmetellyt, miksei onnenkekseistä ole suomalaista versiota, Anna kertoo.

– Kävi ilmi, että niitä voi tehdä vain joko käsin tai kalliilla erikoislaitteilla. Päädyinkin yhteistyöhön saksalaisen leipomon kanssa, sillä Suomessa onnenkeksejä ei koneellisesti tehdä.

Korona-aika sotki yrittäjän suunnitelmia, mutta toisaalta antoi aikaa tuotekehittelyyn. Peruskeksien rinnalle hän tuonut rakkauskeksit (Love Edition) ja lasten toiminnallisuuteen kannustavat onnenkeksit (Äxön).

Alun perin Kouvolasta kotoisin oleva Anna on kotiutunut Järvenpäähän niin hyvin, ettei aio lähteä täältä ikinä. Hänen yritystoimintansa ei ole sidottu Järvenpäähän, mutta hän pitää kaupunkia hyvänä paikkana yrittää.

– Olin itse aiemmin Keukessa töissä ja nyt olen saanut sieltä itse apua yrittäjänä. Kävin sparrattavana myös Kasvu Openissa.

Kaupungin puoleen hän heittää ehdotuksen, että pieniä ja isoja paikallisia yrityksiä voisi yrittää verkottaa vielä enemmän keskenään niin, että kaikki hyötyisivät.

Juuri sinun mietelauseesi Järvenpää 70 -onnenkeksiin?

70 vuotta 2021 täyttävä Järvenpään kaupunki tekee järvenpääläisen Onnenkeksi Oy:n kanssa yhteistyötä ja tilaa juhlavuoden logolla koristettuja vegaanisia, laktoosittomia ja lisäaineettomia onnenkeksejä jaettavaksi toukokuun Järvenpää-päivään.

Ja mikä parasta: kaupunkilaiset pääsevät mukaan tekemään juhlavuosikeksien sisältöä! Järvenpääläisiä mietelauseita voi ehdottaa 28.2.2021 mennessä osoitteessa

https://link.webropolsurveys.com/S/093F39ED8340967F

Raati valitsee mukaan pääsevät mietelauseet. Lausahduksen keksijä saa halutessaan nimensä tai yrityksensä/yhdistyksensä nimen näkyviin mietelauselappuun. Mietelause saa olla välimerkkeineen korkeintaan 175 kirjaimen mittainen.

Järvenpääkumppani-tarinoissa esitellään kaupunkimme yhteisöjä ja yrityksiä Järvenpäähengessä.

Anna Uusiheimala

Kirjoittaja:

Heli Vastamäki

Jaa juttu:

Kirjoittaja:

Heli Vastamäki