Takaisin listaukseen
Tarina

Kesäinen päivä kuluu mukavasti Rantapuistossa

Järvenpääelämää

Rantapuisto on Järvenpään suosituimpia ajanviettopaikkoja. Alueella on eri ikäryhmille monenlaista tekemistä, kuten leikkipuisto lapsille, skeittipuisto nuorille ja senioripuisto senioreille – kaikkia houkuttelevaa luontoa unohtamatta. Rannassa kohoavat keltaiset Kolmisointu-patsaat ovat olleet Järvenpään tunnusmerkki jo vuosia, ja puistossa asuvista lokeista ja sorsista on ajan mittaan tullut osa puistoa. Kesän tullessa Rantapuisto on täynnä iloisia ihmisiä.

Tiina Käpylä on tullut puistoon koiransa kanssa. Rantapuisto on hänen mielestään paras paikka viettää vapaa-aikaa Järvenpäässä – oli seurana sitten ystäviä tai lemmikki. Käpylä kertoo pitävänsä erityisesti puiston järvimaisemasta ja suurista nurmialueista. Puistossa on hyvä käydä esimerkiksi piknikillä, ja tämän Käpylä nimeääkin yhdeksi parhaista Rantapuistoon liittyvistä muistoistaan. Tietysti myös koiran kanssa leikkiminen on mukavampaa, kun tilaa on paljon.

Myös djembe-rumpua soittava Jose (oik.) on tullut ystävänsä kanssa viettämään kesäpäivää Rantapuistoon. Hän kertoo pitävänsä koko puistosta, mutta erityisesti laituri rannassa on hänen mieleensä. Josen mukaan parhaita asioita Rantapuistossa ovat soittaminen ja iloiset ihmiset. Kun sää on kesäisen lämmin, rannassa on mahtavaa viettää aikaa kavereiden kanssa, kuunnella musiikkia ja soittaa sen tahtiin.

Arja Saarinen (vas.) ja Taina Mäkinen istuvat puiston penkillä juttusilla keskenään. Myös he viihtyvät Rantapuistossa oikein hyvin, mutta kaikki luonto Järvenpäässä toimii heidän mielestään hienosti ajanviettopaikkana. Mäkinen ja Saarinen korostavat sitä, miten hienosti puisto pidetään siistinä ja sitä kautta viihtyisänä. Mäkinen muistelee olleensa päiväkotiryhmien kanssa kevätretkillä Rantapuistossa silloin, kun hän työskenteli päiväkodissa. Retkillä lapsille järjestettiin erilaista toimintaa, kuten keppihevosratsastusta, ja tapahtuma oli yksi päiväkotivuoden kohokohdista. Ei ihme, että se on jäänyt mieleen! Saarinen kertoo harrastavansa hiihtämistä, ja hänen mielestään Rantapuistoon talvisin ajettavat hiihtoladut ovat todella mukava lisä puiston aktiviteetteihin. Hän pitää myös muista Järvenpään talvisista tapahtumista.

Jutun kirjoitti: Elias Ketomäki, viestintätiimin kesätyöntekijä

Kirjoittaja:

Elias Ketomäki

Jaa juttu:

Kirjoittaja:

Elias Ketomäki