Takaisin listaukseen
Tarina

Uusi tapahtumakeskus Aino Areena rakentuu Ainolaan – ”Jotain sellaista, mitä muualla ei pysty kokemaan”

Järvenpääkumppani

Moni kaupunkilainen on saattanut jo huomata, että Ratsastuskeskus Ainon alueella Lepolassa tapahtuu. Täällä on rakenteilla Helsingin seudun uusin tapahtumien keskus Aino Areena, jonka liiketoimintajohtajana toimii Antti Lehto. Monipuolinen tapahtuma-areena avaa ovensa syksyllä 2021 aivan Ainolan aseman lähettyville.

− Aino Areenan tilat ovat samaan aikaan juuri sopivan suuret, että pienet. Monet tapahtumapaikat ovat jo rouheita vanhoja teollisuustiloja tai urheiluhalleja. Aino Areenan puurakenteet, skandinaavinen tyylikkyys ja laadukkaat yksityiskohdat ovat niihin verrattuna poikkeus, Lehto sanoo.

Areenalla tullaan järjestämään urheilua, yritystapahtumia ja musiikkikeikkoja. Lisäksi tiloja voivat hyödyntää myös lähialueen oppilaitokset, koulut ja päiväkodit.

− Olemme yrittäneet miettiä kaikkia tapahtumakokemuksia aina perinteisestä keikkakokemuksesta eksklusiivisempaan keikkaelämykseen, Lehto kertoo mainiten esimerkkinä saunallisen aition, jossa voi järjestää kokouksia tai nauttia tapahtuman seuraamisesta yksityisemmin.

Tavoitteena on käyttää Aino Areenan tiloja mahdollisimman monipuolisesti, ja tarjota mahdollisimman monille elämyksiä Järvenpäässä. Areena tulee lisäämään Järvenpään urheilumahdollisuuksia, sillä tiloja löytyy myös sisäliikunnan, kuten salibandyn, harjoittamiseen.

Kokoustiloja on myös mahdollista varata työporukalle ja ruokailu onnistuu isommallakin porukalla areenan laajennetussa ravintolassa. Ratsastuskeskus Ainon toiminta jatkuu normaalisti, ratsastuskoulutunnit järjestetään Ainolassa jatkossakin arki-iltaisin, ja myös kilpailutoimintaa jatketaan sekä sisä- että ulkotiloissa.

Jo ennen areenan rakentamista Ainossa on järjestetty erilaisia tapahtumia, kuten kansainvälisiä ratsastuskilpailuja ja muita hevostapahtumia.

− Aino Areena tuo lisää monipuolisia palveluita sekä eloa Ainolan alueelle, markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Katri Siltala toteaa.  

Ekologisuutta, turvallisuutta ja naapureita on ajateltu jo rakennusvaiheessa. Areenan tavoitteena on olla Suomen turvallisin tapahtumapaikka. Kaikki ovet avautuvat ilman kosketusta, pinnat ovat antimikrobisia, areena lämpiää maalämmöllä ja areenan katolla on lisäksi aurinkovoimala. Aino Areena pyrkii kaikin keinoin huomioimaan läheiset asukkaat tapahtumajärjestelyssä.

Aino Areena:
Aino Areenan syksyn tapahtumakalenteri
Aino Areenan avajaistiedote

Lue myös:
Järvenpäähän valmistuu syksyllä 3 200 ihmisen Aino Areena

Elias Ketomäki
Miisa Miettinen

Kirjoittajat olivat kesätöissä Järvenpään kaupungin viestintä- ja markkinointiyksikössä. 

Järvenpääkumppani-tarinoissa esitellään kaupunkimme yhteisöjä ja yrityksiä Järvenpäähengessä.

Kirjoittaja:

Elias Ketomäki

Jaa juttu:

Kirjoittaja:

Elias Ketomäki