Takaisin listaukseen
Tarina

Vanhankylänniemessä oli iloista vipinää!

Järvenpääelämää

Vipinää Vanhankyläniemessä -tapahtuma järjestettiin 20.6. klo 11-17 lapsiperheille ja muille kaupunkilaisille. Lämmin kesäpäivä keräsi ihmiset yhteen Vanhankyläniemeen tutustumaan eri harrastuksiin, pisteisiin ja ohjelmanumeroihin. Päivään mahtui mukaan laulua ja soittoa Ukulissujen esiintymisissä, sekä lapsia viihdytti Maddaleena laulu- ja tanssileikeillään. Myös Taikuri Taija sekä Ville Mustonen olivat mukana esiintymässä.

Iloiset Ukulissut esiintyivät Kartanon rantalavalla kaksi kertaa.

Tapahtumaa suunnittelivat talkoovoimin Vanhankyläniemessä toimivat yhteisöt ja siihen osallistui myös lähialueiden yhdistyksiä, yrityksiä ja muita yhteisöjä.

Lapsille ja lastenmielisille oli paljon erilaisia pisteitä. Oli mahdollisuus tutustua uusiin harrastuksiin, kuten melontaan tai teatteriin, käydä opastetuilla kävelykierroksilla, osallistua arpajaisiin ja aktiviteetteihin tai heittää vaikkapa saapasta.

Lapset kommentoivat pitäneensä kaikesta ja päivän olleen onnistunut. Erityisesti kehuja sai Maddaleenan esitys, jossa lapset halutessaan pääsivät osallistumaan ja tanssimaan mukaan.

Järvenpään Retkeilijöiden puheenjohtaja Hannele Pöllä kertoi päivän olleen vilkas ja mukava. Partiolaisten pisteellä oli mm. rastipolku, jolla pääsee tutustumaan telttoihin ja esimerkiksi keittämään popcornia trangialla. Retkeilijät ovat nyt toista vuotta mukana tapahtumassa ja kehuivat, kuinka hauska päivä on ollut. Ihmisiä on ollut paljon liikkeellä.

Järvenpään Kiehisen partiolaisia omalla pisteellään.

Myös mukana ollut Mannerheimin Lastensuojeluliitto oli innoissaan päivästä ja osallistuminen lapsiperheen tapahtumaan oli päivänselvää.

– Moni on sanonutkin, että ihanaa että tapahtuma pystytään järjestämään ja pääsee pitkästä aikaa näkemään iloisia ihmisiä, Eeva Pääläinen kertoo. Heidän pisteellään lapset saivat Taikuri Taijalta koirailmapalloja ja juoksivat hänen loihtimien jättisaippuakuplien perässä.

Isot saippuakuplat olivat suosittuja lasten keskuudessa.

Tunnelmia Vipinä-päivästä

Haastattelin paria lasta heidän päivästään. Mila ja Lene olivat mukana tapahtumassa ja kertoivat mitä olivat tehneet päivän aikana.

– Ollaan heitetty saapasta, käyty kahlaamassa, huovutettu käsikoru ja käytiin katsomassa kanoja.

Lilli ja Elli puolestaan kertoivat pitäneensä varsinkin lelujen tekemisestä ja Maddaleenan esityksen katsomisesta.

Maddaleena viihdytti lapsia laulu- ja tanssileikeillään.

Yleisesti päivä oli oikein aurinkoinen ja lämmin, ihmiset nauttivat toistensa seurasta, olivat iloisia ja kaikilla oli tekemistä. Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa näin monta ihmistä liikkeellä nauttimassa yhteisestä tapahtumasta.

Jutun kirjoittaja Miisa Miettinen on kesätöissä kaupungin viestintä- ja markkkinointiyksikössä

Kirjoittaja:

Miisa Miettinen

Jaa juttu:

Kirjoittaja:

Miisa Miettinen