Järvenpään palvelut koronan aikana

Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta ja asioithan aina terveenä ja oireettomana toimipisteissämme. Kasvomaskia voit käyttää oman harkintasi mukaisesti, katso kasvomaskien käytöstä tarkemmin Keusoten sivuilta.

Information on coronavirus in different languages

Koronaviruksen oireet

Koronatartunnan oireita voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi ja ripuli. Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä. Koronavirusinfektioita on vaikea erottaa oireiden perusteella muista hengitystieinfektiosta. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita.

Kun olet altistunut koronavirukselle

  • Seuraa vointiasi oireiden ilmaantumisen varalta. Perusterve ja lieväoireinen voi sairastaa koronan, kuten muutkin hengitystieinfektiot, ilman testausta. Voit halutessasi tehdä koronakotitestin. Terveydenhuollon laboratoriossa tehtävää koronatestiä suositellaan rajatuille ryhmille.
  • Voit noudattaa terveysturvallisia käytänteitä (etäisyydet, maskit, käsienpesu/käsidesi).
  • Altistuneella ei ole subjektiivista oikeutta jäädä pois työstä, jos hän ei ole sairastunut.
  • Jää kotiin sairastamaan, jos oireita ilmenee.

Vältä kodin ulkopuolisia kontakteja

Jos olet saanut positiivisen tuloksen koronakotitestistä tai terveydenhuollon koronatestistä, infektion alussa kotona sairastavan henkilön kontaktien välttämistä suositellaan oireiden ajan eli kunnes kuume on poissa ja muut oireet selvästi vähenemässä. Tarkoista vuorokausimääristä on luovuttu. 

Katso lisätietoja koronaviruksesta Keusoten sivuilta. Puhelinasiointi koronavirustapauksissa, katso Keusoten sivut.

Jaa juttu: