Järvenpään palvelut koronan aikana

Järvenpään kaupunki on julkaissut palvelutasokortit havainnollistamaan, miten kaupunki palvelee koronaepidemian perusvaiheessa, kiihtymisvaiheessa, leviämisvaiheessa ja sulkuvaiheessa.

Palvelutasokuvauksissa käytetyt vaiheet ovat valtakunnallisten linjausten mukaiset. Perusvaiheessa tartuntoja ilmaantuu vain vähän ja kotoperäisten tartuntojen osuus kaikista on pieni. Kiihtymisvaiheessa tartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon aikana suurempi kuin 10–25 tapausta per 100 000 asukasta. Leviämisvaiheessa ollaan, jos tartunnat leviävät alueellisesti tai laajemmin niin, että niitä on yli 18–50 per 100 000 asukasta kahden viikon tarkastelujaksolla. Sulkuvaihe tarkoittaa tilannetta, jossa valmiuslaki on otettu käyttöön.

Järvenpään palvelutasot poikkeusoloissa (pdf)

Suosittelemme maskin käyttöä kaupungin julkisissa tiloissa ja joukkoliikennevälineissä ja muutoinkin kaikissa paikoissa, missä turvavälin noudattaminen ei ole mahdollista.

Pidäthän siis riittävää turvaväliä asioidessasi toimipaikoissamme. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja asioi aina terveenä ja oireettomana.

Katso, miten korona vaikuttaa mm. perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen toimintaan sekä tapahtumien järjestämiseen.

Koronaviruksen oireet

Koronavirus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita, kuten kuumetta, yskää, hengenahdistusta ja lihassärkyä. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita.

Mistä saat apua, jos sinulla on oireita

  • Tee oirearvio Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) nettipalvelussa, jos epäilet koronatartuntaa. Sinuun otetaan yhteyttä saman päivän aikana.
  • Jos sinulla on hengitystieoireita, etkä pärjää kotona, soita Keusoten koronahoitopuhelimeen 019 226 0099. Puhelin on avoinna joka päivä kello 8-20.
  • Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.
  • Katso lisätietoja ja koronaviruksesta ja koronaviruksen oireiden kuvaus Keusoten sivuilta.
Koronavirusneuvontapuhelin kuntalaisille 019 226 0099

Jaa juttu: