Tapahtumat ja kulttuuri, vapaa-aika ja harrastaminen

päivitetty 23.8.2022

Tapahtumat, tilaisuudet

Asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuuteen liittyvät rajoitukset päättyivät 16.3. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että 16.3.2022 lähtien tilojen terveysturvallisuuteen liittyvä määräys ei enää ole voimassa. Sen jälkeen Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella ei ole enää voimassa viraston asettamia koronarajoituksia.

Sosiaali- ja terveysministeriön suositus koronatartuntojen leviämistä ehkäisevistä toimista 1.7.2022 alkaen.

Rajoitusten keventyessä jokaisella suomalaisella on myös vastuu noudattaa omalta osaltaan voimassa olevia suosituksia ja ohjeita taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Maskin käyttöä suositellaan oman harkintansa mukaan ja edelleen hygieniasuositusten noudattaminen on tärkeää. Toivottavaa on myös, että kaupunkilaiset rokottautuvat koronaa vastaan.

Järvenpää-talo

Järvenpää-talo on normaalisti auki myös tapahtumien ja kokousten osalta. Maskien jako kuntalaisille jatkuu ma-to klo 8-16, pe klo 8-14.

Kirjasto

Kirjaston palvelut ja tapahtumat jatkuvat normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Noudatetaan voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita. Katso kirjaston aukioloajat täältä.

Museot

Järvenpään taidemuseo on avoinna normaalisti. Katso myös Taiteilijakodit Ahola ja Suviranta.

Liikuntapaikat

Kaupungin liikunta- ja virkistystilat (uimahalli, liikuntahalli, jäähalli, Liikuntakeskus Piironen, koulujen ja päiväkotien liikuntasalit sekä Seuratalo) voidaan käyttää kaiken ikäisten ohjattuun harrastus- ja kilpa-/huippu-urheilutoimintaan terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Toimijoiden on huolehdittava toiminnan terveysturvallisuudesta, turvaväleistä ja käsihygieniasta. Käytä kasvomaskia ja pidä etäisyyttä muihin oman harkintasi mukaan.

Järvenpään Opisto

Järvenpään Opiston kurssitoiminta lähiopetuksena. Terveysturvallisuudesta huolehditaan myös välttämällä lähikontakteja ja muistamalla yleiset hygieniasuositukset. Opiston kursseilla suositellaan maskin käyttöä oman harkintansa mukaan.

Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto

Musiikkiopiston toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Yhdistysten vuokratilat

Yhdistysten hallinnoimat vuokratilat ovat normaalisti käytössä. Tiloissa on huolehdittava käsihygieniasta ja pintojen puhdistamisesta. Toimintaan osallistuvien suositellaan käyttävän maskeja sekä välttävän lähikontakteja.

Lue myös: Yhdistysten tärkeimmät toimintaperiaatteet

Jaa juttu: