Varhaiskasvatuspalvelut

Päivitetty 20.4.2022

Maskit käytössä varhaiskasvatuksessa

Järvenpään päiväkodeissa maskia voi käyttää oman harkintansa mukaisesti.

Lapsen sairastuessa

Edelleen on tärkeä muistaa, että flunssan, kuumeen tai mahataudin alkaessa jäädään kotiin sairastamaan, eikä tultaisi varhaiskasvatukseen. Sairaspoissaoloista ilmoitetaan päiväkotiin välittömästi. Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen, kun hän on selvästi paranemassa, oireet vähenemässä ja lapsen yleistila on muutoin normaali. Tullessaan varhaiskasvatukseen lapsen tulee aina olla hyvävointinen siten, että hän jaksaa osallistua kaikkeen normaaliin toimintaan koko varhaiskasvatuksessa oloajan.

Hygieniasta ja väljyydestä huolehtiminen

Varhaiskasvatuksessa noudatetaan edelleen huolellista käsihygieniaa. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Lisäksi päiväkodeissa kiinnitetään erityistä huomiota väljyyteen. Toimintaa porrastamalla sekä ulkotiloja hyödyntämällä pyritään siihen, että samassa tilassa on mahdollisimman vähän henkilöitä. Henkilöstö toimii lasten kanssa pienryhmissä.

Varhaiskasvatusaikojen ilmoittaminen

Lapsen varhaiskasvatustarpeen ilmoittaminen täsmällisesti eDaisy -asioinnin kautta on erittäin tärkeää, jotta voimme taata riittävät kasvattaja- ja tilaresurssit.

Jaa juttu: