Ukraina

Tältä sivulta löytyy ajankohtainen ja päivitetty tieto ukrainalaisten kaupunkiin saapumisesta, tilapäismajoituksesta ja palvelujen järjestämisestä. Lisäksi sivustolle kootaan auttamismahdollisuuksista.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt sopimuksen Kotokunta Oy:n kanssa asuntopohjaisesta vastaanottokeskustoiminnasta Järvenpäässä. Kotokunta Oy – Järvenpään vastaanottokeskus vuokraa asuntoja Järvenpäästä, Nurmijärveltä, Tuusulasta ja Mäntsälästä. Järvenpään vastaanottokeskuksessa on 1665 paikkaa, joista (11/2022) on täytetty. Järvenpäähän on asutettu n. 700 henkilöä.

Asuntojen kalustamisesta ja varustamisesta vastaa vastaanottokeskus. Kaupunki ja järjestöjen vapaaehtoistyö tukevat vastaanottotyötä vaate- ja tavarakeräyksin ja kotoutumista edistävän toiminnan avulla.

Asukasohjaus Järvenpään asuntoihin tapahtuu vastaanottokeskuksen kautta. Vastaanottokeskus vastaa vastaanottopalveluista, joita ovat mm. majoitus, sosiaali- ja terveyspalvelut, vastaanottoraha, tulkkaus sekä vapaaehtoinen paluu kotimaahan. Keusoten palvelut täydentävät vastaanottopalveluita. Ohjausta- ja neuvontaa antavat vastaanottokekuksen henkilöstö ja kaupungin Kotoutumispalvelut Järvenpää-info. Kouluikäiset lapset voivat aloittaa koulunsa valmistavalla luokalla. Aikuiset hakeutuvat kielikoulutuksiin ja töihin te-toimiston kautta.

Lisää tietoa Ukrainaan liittyvissä kysymyksissä löytyy maspa.fi -sivustolta.

Näin voit auttaa

Järvenpääläiset ovat osoittaneet jo laajaa auttamisen halua ja kiinnostusta toimia vapaaehtoisina ja olemme saaneet paljon lahjoituksia. Kiitokset kaikille. Ilmaritorilla www.ilmaritori.fi ilmoitetaan, milloin ja miten erilaisia lahjoituksia voi antaa. Keräykset tapahtuvat vaiheittain.

Ukraina Apu – Ilmaritorilla

Vaate- ja huonekalujen sekä kodintarvikkeiden keräyksiä sekä Ukraina Apua koordinoi Ilmarin ilmaistori osoitteessa www.ilmaritori.fi.

Ilmarin toiminta on matalan kynnyksen vapaaehtoistyötä, jossa toimintaperiaate on hyvien tuotteiden kierrätys ilmaiseksi. Kerättävät tuotteet toimitetaan Järvenpäähän saapuville ukrainalaisille ja osa jaetaan Ilmarin ilmaistoritapahtumissa.

Ukrainalaiset voivat noutaa lahjoitettuja vaatteita ja kodintarvikkeita Ukraina Avusta Valtuustokatu 3:sta. Puoti on rajoitetusti avoinna. Tieto aukiolosta välitetään majoitetuille ukrainalaisille.

Yhteystiedot

Kotoutumisen tukena

Ukraina – tukea ja tekemistä Järvenpäässä / Підтримка та дії громади Ярвенпяя (padlet.com)

Aikaisemmin julkaistut tiedotteet:

Tukea ja tekoja sotaa pakenevien ukrainalaisten hyväksi Järvenpäässä

Ukrainalaisten vastaanotto alkaa Järvenpäässä vapun jälkeen

Järvenpään kaupunki odottaa viranomaisilta lisätietoja ukrainalaisten saapumiseen liittyen

Järvenpään kaupunki varautuu Ukrainasta saapuvien majoittamiseen ja valmistavien luokkien aloitukseen

Järvenpäästä Ukrainan tukemiseen euro per asukas

Jaa juttu: