A

Näyttelyt / Exhibitions

20.10.2019–2.2.2020

Viron taiteen klassikko. Adamson-Eric: monipuolinen modernisti

Adamson-Eric (1902–1968) on Viron modernismin merkittävimpiä edustajia, legenda jo elinaikanaan. Hän oli lahjakas ja poikkeuksellisen monipuolinen taiteilija – kuva- ja käyttötaiteen sekä taideteollisen suunnittelun mestari. Hän otti ahkerasti ja rohkeasti osaa Viron kulttuurielämään, oli karismaattinen seurapiiri-ihminen, taidepoliittinen vaikuttaja, sekä hyvin arvostettu, moniin sukupolviin vaikuttanut taideopettaja. Adamson-Ericin rikas tuotanto ilmentää oivallisesti Viron maalaus- ja käyttötaiteen kehitystä yli neljän vuosikymmenen ajalta.

Näyttely on syntynyt Adamson-Ericin museon ja Järveenpään taidemuseon laajan yhteistyön tuloksena sekä Viron taidemuseon 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Syksyllä 2019 Tallinnan Adamson-Ericin museossa on esillä Järvenpään taidemuseon teoksista koostuva näyttely "Kylässä", joka esittelee Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin tuotantoa. Nyt Järvenpään taidemuseo vastavuoroisesti saa esille yhden kaikkien aikojen laajimmista Adamson-Ericin näyttelyistä. Esillä on maalauksien lisäksi muun muassa tekstiilejä, astioita, huonekaluja ja muuta käyttötaidetta. Teokset tulevat näytille Viron taidemuseon kokoelmista.

Lue näyttelykuraattori Kersti Kollin artikkeli Adamson-Ericistä ja Taidemuseon näyttelystä: 

https://www.tuglas.fi/adamson-eric-viron-monipuolisin-modernisti

Estonian Art Classic. Adamson-Eric: a Versatile Modernist

Exhibition of works by estonian artist Adamson-Eric (1902–1968) from the collections of the Art Museum of Estonia. The exhibition features not only paintings by the multitalented artist but also works in numerous fields of applied art, such as textiles, furniture, porcelain and leatherwork. The exhibition is part of a collaboration between Järvenpää Art Museum and Adamson-Eric Museum in Tallinn, Estonia.

Tulossa 1.3.2020–30.9.2020

Suviranta

Näyttely Eero Järnefeltin (1863–1937) perheen Järvenpäässä sijaitsevasta taiteilijakodista. Näyttely esittelee Suvirantaa taiteessa ja kotina sekä uusinta tutkimusta taloon liittyen. Näyttelytiedote tulossa.

Näyttelyarkisto menneistä näyttelyistä