A

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta on viranomaistoimintaa. Sen tehtävänä on osaltaan varmistaa, että rakennettu ympäristö on terveellinen, turvallinen ja kestävä. Tavoitteena on hyvän, sopusuhtaisen ja kauniin kaupunkikuvan luominen.

Rakennusvalvonnan työssä yhdistyvät rakentamisen, kaupunkikulttuurin ja rakennuslainsäädännön tietotaidot. Rakennusvalvonnan asiakkaita ovat rakennushankkeeseen ryhtyvä rakennuttaja, suunnittelija ja rakentaja, sekä tilojen käyttäjät, naapurit ja kadulla liikkuvat kaupunkilaiset rakennuksen koko elinkaaren ajan.

Järvenpäässä rakentamisen lupia haetaan sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta ympäri vuorokauden.

Lupapisteeseen rekisteröityminen vaatii sähköisen tunnistautumisen. Pankkitunnuksilla tunnistaudutaan vain kerran, jonka jälkeen kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Rakennusvalvonta suosittelee rekisteröitymään Lupapisteeseen.

Kuulutus ja kuulutettavat asiakirjat julkaistaan jatkossa ensisijaisesti kunnan verkkosivuilla. Kunnan fyysisellä ilmoitustauluilla ei 1.1.2020 alkaen ole enää roolia kuulutusmenettelyssä. Monet lupapäätökset annetaan tiedoksi erityissäännöksen nojalla ns. julkipanomenettelyllä. Julkipanoilmoitus, josta ilmenee päätöksen antopäivä, julkaistaan 31.12.2019 saakka kunnan ilmoitustaululla ja 1.1.2020 alkaen kunnan verkkosivuilla.

Lue asiasta lisää Kuntaliiton tiedotteesta.

Julkipanolista löytyy Lupapisteestä täältä.

 

Rakennusvalvonta

Käyntiosoite:
Seutulantie 12

Postiosoite:
PL 41, 04401 Järvenpää

Puhelin:
Vaihde: (09) 27 191
Seutulantalon palvelupiste:
(09) 2719 2880
Suorat numerot: yhteystiedot

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Aukioloajat:
ma–ke 9–15, to 9–16 ja
pe 8–13

pohjapiirros