A

Työpajat / Workshops

Grafiikkaa_lapsille

Työpajoissa lähestytään esillä olevaa taidetta tekemisen, jutustelun ja katsomisen kautta. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta taiteesta tai taiteen tekemisestä. Kuhunkin työpajaan mahtuu kerrallaan noin 10-14 osallistujaa. Järvenpään taidemuseo järjestää sekä tilattavia työpajoja että oheisohjelmana järjestettäviä työpajoja. Tietoja oheisohjelmasta löytyy kohdasta Tapahtumat.

Tilauksesta järjestettävät pajat on varattava viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa ja peruttava viimeistään kolme arkipäivää ennen pajaa. Varauksen voit tehdä ja perua numerosta 040 315 3881 tai taidemuseo(at)jarvenpaa.fi.

Työpajat soveltuvat päiväkodeille, kouluille, ystäväryhmille tai vaikkapa syntymäpäiväjuhlijoille. Osallistuminen ei katso osallistujan ikää.

Hinnat vaihtelevat pajoittain. Tietoa hinnoista saat kunkin pajan kohdalta. Näyttelykohtaisesti järjestetään myös eri teemaisia pajoja, joissa tutustutaan samalla esillä olevaan näyttelyyn. Kysy meiltä lisää 040 315 3881 tai taidemuseo(at)jarvenpaa.fi.

Tilattavia työpajoja

Kuva ja satu
Työpajassa taidetta lähestytään satujen ja tarinoiden välityksellä. Miten kuvasta tulee satu ja sadusta uusi kuva? Työvälineinä käytetään puuliituja ja vahavärejä.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 10, suuremmat ryhmät voidaan jakaa kahtia
Hinta 40 € / 10 oppilasta

Grafiikkaa

Työpajassa kokeillaan kohopainantaa yksinkertaisella menetelmällä. Pajassa edetään painolaatan suunnitteluvaiheesta toteutukseen ja lopuksi yhteiseen arviointiin. Entä miten kuvan tunnelma muuttuu, jos vedostetaan eri värillä? Grafiikkatyön aihe voidaan etsiä esillä olevasta näyttelystä. Työpaja soveltuu kaiken ikäsille.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 10, suuremmat ryhmät voidaan jakaa kahtia
Hinta 60 € / 10 oppilasta

Kehysten kertomaa

Toiminnallisella opastuksella ihmetellään, mitä onkaan jäänyt kuvan reunojen ulkopuolelle ja mitä kuva pitää sisällään. Mitä tapahtuu, jos kuvauksen rajausta muutetaan? Entä miten kuvan kehykset vaikuttavat teokseen? Jokainen saa kuvasuurennoksen katseltavasta teoksesta. Millaisesta maasta oma palanen kertoo? Osallistujat saavat piirtää mitä ympärillä näkyy, keitä siellä asuu? Apuvälineenä käytetään kuvasuurennoksia, valokuvakehyksiä, puuvärejä ja paperia.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko max 20
Hinta 40 € /20 oppilasta

Mielenmaisemani - postikorttityöpaja
Työpajassa pohditaan maisemaa tunteen ja tunnelman ilmaisijana.  Samalla kysellään, mikä onkaan maisema ja mielenmaisema.  Paja soveltuu kaiken ikäisille. Työskentelyvälineinä ovat akvarellivärit.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko max 10
Hinta 100 € / 10 henkilöä

Kerro, kerro kuvastin

Työpajassa tutustutaan esillä oleviin ihmiskuvauksiin katsomisen ja omakohtaisen tekemisen kautta. Leikkimielisessä muotokuvatyöpajassa työskennellään hiilellä ja väriliiduilla. Kuvastimena toimii oma kosketusaisti. Paja soveltuu kaiken ikäisille.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko max 10
Hinta 60 €/ 10 henkilöä

Oma maatuska
Pajassa koristellaan oma viiden maatuskan sarja akryylimaalein ja tutustutaan maatuskakulttuuriin.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 10
Hinta 12€ / hlö

Työporukoille: Taideraati!

Taidemuseo tarjoaa työporukoille mahdollisuuden irrottautua työstä taideraadin parissa. Taideraadissa valitaan näyttelystä oma lempiteos ja esitellään se levyraati-tyyliin.
Hinta on 40 €, kesto n. 1-2 h.

Syntymäpäiväjuhlat taidemuseolla!
Valitse ryhmällesi sopiva työpaja. Syntymäpäiväjuhliin sisältyy työpaja (n. 1h) + tila noin 10 hengelle. Hinta muodostuu työpajan hinnasta. Omat tarjoilut. Kysy lisää!

Varmista työpajan saatavuus etukäteen 040 315 3881 tai taidemuseo(at)jarvenpaa.fi