A

Piia Kleemola & Petri Hakala: suomalaista kansanmusiikkia

Aika: 14.10.2018 14.00 - 15.00
Paikka: Järvenpään taidemuseo
Osoite: Kirjastokatu 8
Järjestäjä: Järvenpään kulttuuri- ja museopalvelut

Yhteystiedot

puh. 040 315 2201, laura.sallinen[at]jarvenpaa.fi

Kuvaus

Piia Kleemola, viulu
Petri Hakala, kitara ja mandola

Viulisti Piia Kleemola ja kielisoittaja Petri Hakala aloittivat yhteissoiton vuonna 2016 työskennellessään yhdessä Haapavesi Folk Music Festivalin taiteellisina johtajina. Tässä konsertissa folkkonkarit soittavat suomalaisia kansanmusiikkiklassikoita kamarimusiikillisessa hengessä. Sävelmät on poimittu tarkoin valiten vanhojen arkistonauhojen ja nuottikokoelmien joukosta. Kleemolan ja Hakalan taitavassa käsittelyssä kappaleet saavat uusia, raikkaita tulkintoja.

Valovoimaisena esiintyjänä tunnettu viulisti Piia Kleemola on ammattikansanmuusikko, joka on kotonaan niin perinteisen kuin kokeilevammankin musiikin parissa. Kleemolan erityisalue on eteläpohjalainen pelimanniviulismi, jota hän tutki vuonna 2011 Sibelius-Akatemiaan valmistuneessa musiikin tohtorin tutkinnossaan. Kleemola on kokenut muusikko ja pedagogi, joka on toiminut johtavissa rooleissa erilaisissa yhtyeissä sekä tanssin ja teatterin parissa esittäen perinteistä kansanmusiikkia, improvisaatiota ja uutta sävellettyä musiikkia. Viulun lisäksi Kleemolan instrumentteja ovat 15-kielinen kantele, jouhikko ja laulu.

Petri Hakala on ollut mukana Suomen musiikkikuvioissa 1980-luvun puolestavälistä lähtien. Soittiminaan mandoliinit, kitara ja viulu hän on ollut jäsenenä lukuisissa kansanmusiikkiyhtyeissä esiintyen ja levyttäen Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Monipuolinen soitinvalikoima ja erilaisten tyylien hallinta ovat tarjonneet mahdollisuuden työskennellä erilaisissa produktioissa esimerkiksi Suomen Kansallisoopperassa sekä levytyksissä, muun muassa amerikkalaisen blues-muusikko Eric Bibbin kanssa. Hakala on toiminut myös kielisoitinten tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa vuodesta 1989.

Konsertti sisältyy taidemuseon pääsymaksuun (7/6/4 € tai Museokortti), kesto noin 60 min.

« Takaisin