A

Kolmisointusopimus tuo Taideyliopiston Järvenpäähän

16.05.2019

Järvenpään kaupungin, Taideyliopiston, sekä Leonora ja Yrjö Paloheimo -säätiön vuonna 2018 solmittu Kolmisointusopimus tuo Järvenpäähän entistä enemmän koko Taideyliopiston tarjontaa. Sopimus on voimassa vuoteen 2022.

– Järvenpään, Sibelius-Akatemian ja Paloheimo-säätiön välistä yhteistyötä on ollut pitkään. Reilu vuosi sitten tehty uusi sopimus tuo Taideyliopiston akatemiat Järvenpäähän. Sibelius-Akatemia tuottaa edelleen suurimman osan sisällöistä, mutta saamme mukaan aiempaa enemmän niin Teatterikorkeakoulua kuin Kuvataideakatemiaakin, luonnehtii kulttuurijohtaja Sami Ylisaari.

Käytännössä yhteistyötä on tehty neljällä eri alueella: opistojen ja koulujen pedagogisessa yhteistyössä, esityksiä, kursseja ja vierailuja koskevassa sisältöyhteistyössä sekä brändiyhteistyössä, jonka alla on toteutettu muun muassa yhteisiä verkkokampanjoita.

Kolmisointuryhmän neljäs yhteistyön muoto on ollut Kallio-Kuninkalan kurssikeskuksen sisältöjen tuominen lähemmäksi kuntalaisia.

Pedagogisen yhteistyön alla on annettu muun muassa täydennyskoulutusta teknologian käytöstä musiikinopetuksen tukena. Kouluyhteistyötä tehtiin toteuttamalla 5. luokkalaisille räätälöity Alcina-barokkiooppera sekä vanhan musiikin soitinten esittely Sibelius-salissa.

– Yhteisten tapahtumien järjestäminen on ollut vilkasta ja jatkuvaa, aina sinfoniaorkesterin vierailusta barokkioopperaan. Tulevana toimintakautena keskitymme edelleen vahvistamaan painopistealueita ja monipuolistamaan teatterin, tanssin, julkisen taiteen ja myös kirjallisuuden suuntaa.

Kolmisointutyöryhmässä on Järvenpään kaupungista kaksi edustajaa, työryhmän puheenjohtaja, Järvenpään kulttuurijohtaja Sami Ylisaari sekä valtuutettu, hyvinvointilautakunnan jäsen Lassi Markkanen. Toiminnasta laaditaan vuosittain toimintasuunnitelma ja toimintakertomus hyvinvointilautakunnalle.

Lisätietoja:

Sami Ylisaari, kulttuurijohtaja, puh. 040 315 2244, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Takaisin