A

Keusote tiedottaa: Järvenpäässä ja Tuusulassa altistumisia koronavirukselle joukkueharrastuksissa

14.09.2020

Keusoten alueella on todettu menneellä viikolla joukkoaltistumisia koronavirukselle joukkueharrastuksissa.

Altistumiset koronavirukselle ovat tapahtuneet Järvenpäässä Järvenpään jäähallilla ja Tuusulassa Hyrylän jäähallilla nuorten aikuisten jääkiekkojoukkueissa. Altistuneisiin, karanteeniin asetettuihin ja muihin joukkueiden jäseniin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti terveysviranomaisen toimesta. Järvenpään jäähallilla 7.9. klo 21-23 ja Hyrylän jäähallilla 4.9. aikana olleiden toivotaan seuraavan tarkemmin vointiaan ja hakeutuvan koronavirustestiin, jos ilmenee lieviäkin oireita.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.fi. Koronavirustestiin Keusoten
alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. Vaikka oireet olisivat lieviä, tulee nuorten ja aikuisten hakeutua koronatestiin.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797

Tietoa koronaviruksesta:

• Ajankohtaista Keusoten alueen koronavirustartunnoista www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus
• Kansallinen koronavirusseuranta ja ohjeet kansalaisille, www.thl.fi
• Yleiset hengitystieinfektion kotihoito-ohjeet
https://www.terveyskyla.fi/keuhkotalo/tietoa-
keuhkosairauksista/hengitystieinfektiot/itsehoito
• Koronahoitopuhelin, p. 019 226 0099, 8 - 20

Takaisin