A

Kinnarin piha-alue sai pelisäännöt yleisötilaisuudessa 17.9.

18.09.2020

Järvenpään kaupunki järjesti asukasillan Kinnarin koululla eilen torstaina. Tilaisuudessa käsiteltiin keinoja, joilla alueen turvallisuutta voidaan parantaa. Paikan päällä oli noin 30 ilmoittautunutta ja striimin päässä yli 200 kiinnostunutta.

Kinnarin turvallisuudesta on puhuttu pitkin syksyä. Nuorten joukkokokoontumisiin on tullut osallistujia lähikunnista asti ja parhaimmillaan alueella on ollut kymmeniä nuoria. Alueen asukkaat ovat olleet huolissaan melusta, turvattomuudesta, päihteiden väärinkäytöstä ja roskaamisesta asuinalueellaan.

Yleisön kysymyksiin ja kommentteihin tilaisuudessa olivat vastaamassa muun muassa Itä-Uudenmaan poliisi, nuorisopalvelujen päällikkö ja hyvinvoinnin palvelualueen vt. johtaja Järvenpään kaupungilta, Kinnarin koulun rehtori sekä Hyvä kasvaa Kinnarissa -asukasliikkeen edustajia.

– Toivon, että tänään keskitymme siihen, miten paremmin ymmärtäisimme ei omaa, vaan toistemme näkökulmia. Me aikuisina olemme vastuussa paitsi toinen toisistamme, myös niistä, joilla ei ole vielä valtaa olla vastuussa itsestään, sanoi tilaisuuden aluksi vt. palvelualuejohtaja Jari Lausvaara Järvenpään kaupungilta.

Keskustelijoita sekä striimin takana että tilaisuudessa kiinnostivat esimerkiksi koulun kameravalvonta, poliisin reagointinopeus ja resursointi, kaupungin yleinen turvallisuussuunnittelu sekä piha-alueella esiintynyt nuorten päihteidenkäyttö. Kinnarin asukasliike toivoi, että vanhemmat tulisivat sankoin joukoin mukaan tarkkailemaan tilannetta. Tilaisuuden lopuksi osallistujat laativat ehdotuksen yhteisiksi pelisäännöiksi.

Tällaiset muistiinpanot kirjattiin yhteisiksi pelisäännöiksi

1. Kotiintulosuositus/määräys nuorille
2. Turvallisuuspäällikkö ja turvallisuussuunnitelma Järvenpäähän
3. Yhteisöllisyyttä täytyy lisätä
4. Tunne yhteisösi – koskettaa meitä kaikkia. Keitä vanhempia on lapseni luokalla, keitä lasten ympäristössä on. Näin tiedämme, missä ja kenen kanssa on turvallista olla
5. Puututaan ongelmiin rohkeasti
6. Pidä hyvä asenne. Ei olla kaikki tosi vihaisia, sillä ei päästä yhtään mihinkään
7. Jokaisen vanhemman tulee tietää, missä oma lapsi viettää aikaansa
8. Kunnioita ympäristöä ja muita – älä roskaa, pidä paikoista huolta. Kinnarissa asuu perheellisiä ja kaikki ihmiset tulee huomioida
9. Mopot parkkiin
10. Älä riko lasia
11. Koulun pihalla tai kentällä ei ajeta moottoriajoneuvolla
12. Kello 22 jälkeen annetaan rauha asukkaille
13. Kello 22–6 koulunpiha ei ole käytössä.
14. Vanhempi, kaupunki, poliisi tekevät samansuuntaisia toimia vastuuta vierittämättä
15. Yhteiset pelisäännöt vanhempien kesken
16. Mopokoulutus vanhemmille. Kilvettömät mopot tieto vanhemmille

Pelisääntöjä muokataan asukasliikkeen, koulun ja nuorisopalveluiden kanssa, jonka jälkeen ne julkistetaan ja jaetaan.

Katso tilaisuuden tallenne Facebookissa

Lisätietoja:
Pilvi Kallio-Meriläinen, osallisuuden erityisasiantuntija, puh. 040 315 3737, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Takaisin