A

Ilta asukkaille, vanhemmille ja nuorille Kinnarin koululla 17.9. klo 18

10.09.2020


"Ne voi suuttua, mutta ei ne mene rikki" – pelisäännöt ulkona hengaamiseen


Aika torstai 17.9.2020 klo 18-20
Paikka Kinnarin koulu, Koulukuja 3, 04430 Järvenpää. Seuraa opasteita tilaan.
Seuraa tilasuutta Järvenpään kaupungin Facebook-tilillä.

Aihe

Nuoret Järvenpäästä ja lähikunnista ovat alkusyksyn aikana kokoontuneet muun muassa helposti saavutettavan Kinnarin koulun pihalla ja sen läheisyydessä. Kokoontumiset ovat paikoin olleet niin suuria, että niistä aiheutuu melua, roskaa ja turvattomuutta. Viime viikonloppuna 4.-5.9. Kinnarin pihalla tapahtui nuorten välinen väkivallanteko. Teko kärjisti viime viikkojen tilanteen, jossa Kinnarin koulun piha-alueesta on tullut nuorison yöllisten joukkokokoontumisten keskus.

Tilaisuuden tavoite

Ratkoa tilannetta ja sopia yhteisistä pelisäännöistä. Miten varmistamme kaikille turvallisen asuin- ja kouluympäristön? Miten nuoret itse ratkaisisivat kokoontumisen lieveilmiöt? Entä kuinka luoda yhteisöllisyyttä ja valvoa yhteistä hyvää? Käsittelemme aihetta osallistujia kuullen. Mikä on vanhempien vastuu ja oikeus? Nuori ei mene rikki rajoituksista ja keskustelusta. Turvallinen asuin- ja kouluympäristö on yhteinen asia, ja tilanteen riistäytyminen käsistä ei varmasti ole kenenkään toive.

Paikalla

Tilaisuudessa puhuvat ja keskustelemassa muun muassa opetusjohtaja Arja Korhonen, vt. palvelualuejohtaja Jari Lausvaara, vanhempi konstaapeli Markus Schlosser, nuorisopalveluiden päällikkö Anu Puro tiimeineen, Toni Niemi liikenneturvasta ja Kinnarin koulun vanhempainyhdistys.

Kaupungin tiedote /tiedotepalsta/show.tmpl?sivu_id=5300&id=9378

Toivomme ilmoittautumisia lähitilaisuuteen! pilvi.kallio-merilainen@jarvenpaa.fi, p. 040 315 3737

Takaisin