A

Myrsky tulossa torstaina 17.9., huomioi vaaranpaikat

15.09.2020

Ilmatieteenlaitos varoittaa torstaina saapuvasta myrskystä, mikä aiheuttaa vaaranpaikkoja paitsi yleisillä alueilla myös kotipihoissa. Tuulen nopeuden arvioidaan olevan puuskissa yli 20 m/s, mikä saattaa aiheuttaa sähkökatkoja ja raivaustarvetta. Voit seurata varoituksia tämän linkin takaa: https://www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Huomioi ainakin nämä:

Yleisillä alueilla
- Vältä oleilua puistoissa, metsissä tai puustoisilla alueilla. Myrsky saattaa kaataa huonokuntoisia puita ja pudottaa isojakin oksia maahan ja ihmiseen osuessaan ne saattavat aiheuttaa pahojakin vammoja.
- Kiinnitä veneesi riittävän tukevasti laituriin tai venepaikalle. Vaikka vene hörppäisi vettä, se pysyy ainakin osittain pinnalla riittävän kiinnityksen ansiosta.
- Pysyttele poissa vesialueilta!!! Olit sitten veneellä, sup-laudalla, kanootilla tai uiden, nyt ei ole oikea aika mennä vesille.
- Runsaiden sateiden takia alikulkutunneleissa ja alavilla teillä saattaa vesi nousta korkeallekin. Tämä saattaa vaikeuttaa liikkumista kulkuväylillä.

Kotona
- Kerää pihalta kaikki ylimääräinen, mahdollisesti tuulen mukana leviävä tavara
- Tarkista trampoliinin, kevytrakenteisen pihakeinun, pihagrillin jne. sijainti ja kiinnitä ne tukevasti maahan tai muuhun kiinteään pisteeseen. Tuulen mukaan lähtevä trampoliini muuttuu nopeasti tappavaksi, jos se lähtee liikenteeseen kulkuväylille
- Varustaudu siihen, että sähköt saattavat katketa ainakin joksikin aikaa. Varaa kännykän akku täyteen ja varmista, että syötävän voi tarvittaessa valmistaa ilman sähköä.

Takaisin