Valoa Jäkessä -miniprojektiavustukset

Järvenpään kaupungin yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut jakoi 50 kpl Valoa Jäkessä -miniprojektiavustuksia yhteisöille, yhdistyksille ja työryhmille lokakuussa 2022. Miniprojektiavustukset olivat haettavissa 9.–30.9.2022 välisenä aikana kaupungin nettisivuilla, ja hausta tiedotettiin muun muassa paikallislehdissä ja Järvenpään kaupungin sosiaalisen median kanavissa. Haettavana oli 500 euron suuruisia projektiavustuksia. Hyvin perustelluista syistä pystyi hakemaan 1000 euron avustusta.  

Avustushaun tarkoituksena oli kannustaa järvenpääläisiä toimijoita toteuttamaan kaupunkilaisille avoimia, maksuttomia ja saavutettavia miniprojekteja tai kulttuuritapahtumia eri puolille Järvenpäätä syksyn 2022 aikana. Avustusta sai käyttää esimerkiksi materiaali-, tila- tai järjestelykuluihin tai esiintymispalkkioon. 

Hakemusten taso oli korkea, ja hakukriteerit täyttyivät kaikissa hakemuksissa, joten jokainen hakemus sai avustusta. Suurin osa hakemuksista koski ikäihmisille suunnattuja konsertteja, erilaisten asukasyhdistysten järjestämiä tapahtumia ja kaikille avoimia tapahtumia Rantapuistossa tai muilla puistoalueilla. Avustusten saajat ilmoittavat tapahtumista Järvenpään kaupungin tapahtumakalenterissa.

Tukemalla kaupunkilaisten tapahtumia, Järvenpään kaupunki toteuttaa uuden strategiansa painopistettä Vireä kaupunkielämä. Osallistuvan budjetoinnin kautta vuonna 2021 järjestetty Valoisa juhlavuoden Jäke saa näin jatkoa verkostomaisesti ja yhteisöllisesti tuotettavan tapahtuman muodossa.

Jaa juttu: