Vaalitapahtumat Järvenpäässä 2021

Järvenpään kaupunki on laatinut yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa Järvenpään keskusta-alueen vaalikampanjoinnille yhteiset pelisäännöt.

Elämme Järvenpäässäkin parhaillaan kuntavaaliaikaa, joka huipentuu 13.6. varsinaiseen vaalipäivään. Kuntavaaliehdokkaiden kohtaamiset kuntalaisten kanssa kuuluvat perinteisesti vaaleja edeltävään vaalikampanjointiin. Myös näissä kokoontumisissa on otettava huomioon niin kuntavaaliehdokkaiden kuin kaupungin asukkaiden terveysturvallisuus.

Tartuntatautilain 58 §:n mukaisesti tapahtumiin osallistuville on taattava mahdollisuus välttää lähikontakteja toisiinsa. Puolueiden samanaikainen teltoilla kampanjointi mm. Järnefeltinkadulla voi luoda ihmissumia, joissa terveysturvallisuus ei toteudu.

Terveysturvallisuuden varmistamiseksi Järvenpään kaupunki on päättänyt, että teltoilla tapahtuva helposti ihmisiä yhteen kokoava vaalikampanjointi siirretään väljemmälle Rantapuiston alueelle. Rantapuistoon sijoittuvissa teltoissa on mahdollista järjestää vaalimarkkinointia mm. esityksiä, puheita, musiikkia, arvontoja ja esitteiden jakelua. Rantapuistossa on runsaammin tilaa teltoille ja siellä on tarjolla käsienpesumahdollisuus ja tarvittaessa sähköpistokkeita.

Järnefeltinkadulla, kävelykadulla ja torialueella kuntavaaliehdokkaiden on kuitenkin edelleen mahdollista kohdata yksittäisiä kuntalaisia terveysturvallisuus huomioiden.  

Lisätietoja Järvenpään tapahtumapalveluista ja lupapalveluista.

Jaa juttu: