Aloituskäytännöt

Ole rauhassa, me pidämme huolta lapsestasi!

Järvenpäässä lapsen varhaiskasvatuksen aloitukseen panostetaan yhtenäisin toimin riippumatta siitä, missä lapsi varhaiskasvatustaipaleensa aloittaa. Käytäntöjä noudattamalla jää aloituksesta sekä lapselle että vanhemmille turvallinen ja luottavainen tunne.

Palvelusopimus

Varhaiskasvatuspäätöksen saatuanne ja paikan vastaanotettuanne on aika laatia päiväkodin johtajan kanssa lapsen varhaiskasvatusta koskeva palvelusopimus. Olethan muistanut tutustua myös maksuohjeisiimme? Lue lisää niin tiedät, tuleeko sinun itse toimittaa joitain tietoja.

Tutustumiskäynti ja aloituskeskustelu

Perheille tarjotaan mahdollisuutta lapsen tulevan ryhmän kasvattajan vierailuun lapsen kotona tai muussa lapselle tutussa paikassa kuten kotipihalla tai leikkipuistossa. Tutustumiskäynnillä kasvattaja tutustuu lapseen leikkien ja jutellen. Samalla vanhemmat saavat mahdollisuuden kertoa ja kysyä kaikesta mieltä askarruttavasta aloitukseen liittyen.

Tutustuminen varhaiskasvatuspaikkaan

Seuraavaksi on aika tutustua tulevaan varhaiskasvatuspaikkaan, jossa vastassa onkin jo odottamassa lapselle tuttu, kotona tutustumassa käynyt kasvattaja. Tutustumisen aikana lapsi voi vanhempiensa kanssa osallistua varhaiskasvatuspaikan arjen eri toimintoihin. Tutustumiseen käytettävä aika vaihtelee lapsen ja perheen tarpeesta riippuen.

Elokuussa aloittavien lasten huoltajien on hyvä huomioida se, että heinäkuussa päiväkotien ollessa suljettuna, ei tutustuminen ole mahdollista. Niinpä tutustuminen tapahtuu heti elokuun alussa päiväkotien jälleen auetessa. Varhaiskasvatuksen virallinen aloitus ei siis yleensä ole vielä 1.8 alkaen, vaan muutamaa päivää myöhemmin.

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman laadinta

Tutustumisaikana kirjataan yhdessä ylös vanhempien ajatuksia ja toiveita varhaiskasvatuksen aloitukseen liittyen. Noin kahden kuukauden kuluttua aloituksesta kirjataan lapselle oma varhaiskasvatussuunnitelma, jota arvioidaan ja päivitetään koko lapsen varhaiskasvatuksessa oloajan.

Jaa juttu: