A

Ahola

AHOLA_logo_pieni_web

Avoinna 2020

Kesä–syyskuu ke–su 10–17

loka–huhtikuu suljettu, avoinna tilauksesta

Open in 2020

June-September Wed–Sun 10–17

Closed during October–April

7/6/4€ tai Museokortti

Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy

Sibeliuksenväylä 57
04400 Järvenpää
ahola(at)jarvenpaa.fi
040 315 2213

Ahola Facebookissa    Järvenpään kulttuuripalvelut Instagramissa

Ahola on taiteilijapariskunta Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin entinen kotitalo Tuusulanjärven rannalla ja nykyinen museokohde.

Kirjailijan ja kuvataiteilijan elämäntyöhön voi tutustua Aholan näyttelyssä Minkä mitäkin Aholasta. Lisäksi Aholassa on vuosittain vaihtuvia näyttelyitä Ahojen perheeseen liittyen sekä monipuolista ohjelmaa.

Ahola on avoinna yleisölle kesäkaudella touko-syyskuussa. Talvikaudella Ahola on suljettu.

Ajankohtaista

Ahola on sulkeutunut talviteloille

Kiitämme asiakkaitamme kuluneesta kesäkaudesta ja toivotamme teidät tervetulleeksi Aholaan jälleen ensi kesänä 2021. Talvikaudella Ahola on avoinna ryhmille tilauksesta. 

Aholassa vieraillessa suositellan käyttämään kasvomaskia

Asiakkaita suositellaan käyttämään kasvomaskia museovierailun aikana. Museohenkilökunta käyttää puolestaan suojavisiiriä opastuksilla. Näiden uusien suojautumistoimien lisäksi huolehditaan edelleen riittävistä turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, jotta museovierailu olisi mahdollisimman turvallinen kaikille.

Yleisöopastukset alkavat taas!

Yleisöopastus joka lauantai klo 11 museon pääsylipulla tai Museokortilla. Opastus järjestetään Aholan pihalla, joten pukeuduthan sään mukaisesti. Opastus kestää 15 minuuttia. Opastukselle otetaan 15 osallistujaa saapumisjärjestyksessä.

Museovierailun turvallisuus

Koronaviruksen aiheuttama uhka otetaan vakavasti Järvenpään taidemuseolla ja Aholassa. Pyrimme tekemään kaiken mahdollisen viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Siivousta on lisätty ja tilat siivotaan päivittäin THL:n julkisia tiloja koskevien suositusten mukaisesti. Myös museohenkilökunta puhdistaa ja desinfioi aktiivisesti museosta löytyviä kosketuspintoja. Museotilasta on poistettu kaikki asiakkaiden käytössä olevat laitteet, kuten tabletit ja kuulokkeet. Museon kassatiskille on asennettu suojapleksit ja asiakkaille on tarjolla käsidesiä. Esitteitä saa museohenkilökunnalta.

Sekä Järvenpään taidemuseolla että Aholassa asiakasmääriä on rajoitettu siten, että taidemuseossa on kerrallaan enimmillään 50 ja Aholassa 20 asiakasta riittävien turvavälien takaamiseksi. Molemmissa kohteissa on kuitenkin harvoin ruuhkia. Kumpaankin kohteeseen on myös määritelty oikea kiertosuunta tungosten välttämiseksi.

Suhtaudumme koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn vakavasti ja toivomme samaa asiakkailtamme. Huolehdittehan riittävistä turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Asiakkaita suositellaan maksamaan käteisen sijaan kortilla.

Tässä on mainittu vain muutamia merkittävimpiä museoissa tehtyjä suojatoimenpiteitä. Museohenkilökunta vastaa mielellään lisäkysymyksiin museovierailun turvallisuudesta.

Tervetuloa museoon!

Kesän 2020 vaihtuvat näyttelyt Aholassa

Kaunista ja käytännöllistä – Venny Soldan-Brofeldt kodin suunnittelijana 3.6.–30.9.2020

Näyttelyssä kerrotaan Soldan-Brofeldtin ajatuksista kodin suunnittelusta sekä taidekäsityöstä. Esille tuodaan lisäksi hänen useita luonnoksiaan huonekaluista, ryijyistä, seinävaatteista ja jopa kokonaisista rakennuksista! Näyttely onkin oiva tilaisuus hakea vinkkejä kodin sisustamiseen, sekä nähdä tuntemattomampi puoli tästä lahjakkaasta taiteilijasta.

VSB_Toska_web

Venny Soldan-Brofeldtin piirros perheen kesäpaikan Toskan mökin sisustuksesta Tvärminnessä. Järvenpään taidemuseo.

Maalattu Aholassa – Kaisu Sirviön maalauksia 17.6.–30.9.

Ahola ei ole ollut taiteen syntypaikka ainoastaan 1900-luvun vaihteessa, vaan on sitä nykyäänkin! Kuvataiteilija Kaisu Sirviö (s.1954) työskentelee Aholan yläkerran työhuoneessa. Kesällä yläkerran päätyhuoneessa esitellään hänen paikan päällä syntyneitä teoksiaan.

KaisuSirviö_Kanssasi_kesällä_web

Kaisu Sirviö, Kanssasi kesällä, 2020, tussimaalaus.