A

Ahola

Avoinna 2020

kesä–syyskuussa ke–su klo 10–17

loka–huhtikuussa suljettu, avoinna tilauksesta

Open in 2020

June-September Wed–Sun 10–17

Closed during October–April

7/6/4€ tai Museokortti

Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy

Sibeliuksenväylä 57
04400 Järvenpää
ahola(at)jarvenpaa.fi
040 315 2213

Ahola Facebookissa     Järvenpään kulttuuripalvelut Instagramissa

Venny Soldan-Brofeldtin piirros perheen kesäpaikan Toskan mökin sisustuksesta Hangon Tvärminnessä. Järvenpään taidemuseo.

Ahola on taiteilijapariskunta Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin entinen kotitalo Tuusulanjärven rannalla ja nykyinen museokohde.

Kirjailijan ja kuvataiteilijan elämäntyöhön voi tutustua Aholan näyttelyssä Minkä mitäkin Aholasta. Lisäksi Aholassa on vuosittain vaihtuvia näyttelyitä Ahojen perheeseen liittyen sekä monipuolista ohjelmaa.

Ahola on avoinna yleisölle kesäkaudella touko-syyskuussa. Talvikaudella Ahola on suljettu.

Ajankohtaista

Ahola on avoinna yleisölle 3.6. alkaen!

Valtioneuvoston päätöksellä museot avautuvat 1.6. alkaen. Järvenpään museot avautuvat niin, että taidemuseo ja Ahola noudattavat talven aukioloaikoja (ke-su). Suviranta ei ole auki kesällä 2020.

Avautuminen tapahtuu hallitusti asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus huomioiden. Tästä syystä alkukesän yleisötapahtumia joudutaan perumaan.

Museovierailun turvallisuus

Koronaviruksen aiheuttama uhka otetaan vakavasti Järvenpään taidemuseolla ja Aholassa. Pyrimme tekemään kaiken mahdollisen viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Siivousta on lisätty ja tilat siivotaan päivittäin THL:n julkisia tiloja koskevien suositusten mukaisesti. Myös museohenkilökunta puhdistaa ja desinfioi aktiivisesti museosta löytyviä kosketuspintoja. Museotilasta on poistettu kaikki asiakkaiden käytössä olevat laitteet, kuten tabletit ja kuulokkeet. Museon kassatiskille on asennettu suojapleksit ja asiakkaille on tarjolla käsidesiä. Esitteitä saa museohenkilökunnalta.

Sekä Järvenpään taidemuseolla että Aholassa asiakasmääriä on rajoitettu siten, että taidemuseossa on kerrallaan enimmillään 50 ja Aholassa 20 asiakasta riittävien turvavälien takaamiseksi. Molemmissa kohteissa on kuitenkin harvoin ruuhkia. Kumpaankin kohteeseen on myös määritelty oikea kiertosuunta tungosten välttämiseksi.

Suhtaudumme koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn vakavasti ja toivomme samaa asiakkailtamme. Huolehdittehan riittävistä turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Asiakkaita suositellaan maksamaan käteisen sijaan kortilla.

Tässä on mainittu vain muutamia merkittävimpiä museoissa tehtyjä suojatoimenpiteitä. Museohenkilökunta vastaa mielellään lisäkysymyksiin museovierailun turvallisuudesta.

Tervetuloa museoon!

Asuntomessut 2020

Ahola on yksi kesän 2020 Tuusulan Asuntomessujen (3.8.-30.8.) virallisista oheiskohteista osana Tuusulanjärven Rantatietä. Taiteilijakodeista ja niiden aatemaailmoista voi hankkia inspiraatiota myös nykypäivän asumiseen! Oheiskohteissa saatavilla myös taiteilijakodeista ammentavaa Rantatie-lehteä. Asunstomessulipulla ilmainen, muuten maksullinen.

Kesän 2020 vaihtuvat näyttelyt Aholassa

Kaunista ja käytännöllistä – Venny Soldan-Brofeldt kodin suunnittelijana 

Esillä 3.6.–30.9.2020

Näyttelyssä kerrotaan Soldan-Brofeldtin ajatuksista kodin suunnittelusta sekä taidekäsityöstä. Esille tuodaan lisäksi hänen useita luonnoksiaan huonekaluista, ryijyistä, seinävaatteista ja jopa kokonaisista rakennuksista! Näyttely onkin oiva tilaisuus hakea vinkkejä kodin sisustamiseen, sekä nähdä tuntemattomampi puoli tästä lahjakkaasta taiteilijasta.

Maalattu Aholassa – Kaisu Sirviön maalauksia ja grafiikkaa

Esillä 15.6.–16.8.

Ahola ei ole ollut taiteen syntypaikka ainoastaan 1900-luvun vaihteessa, vaan on sitä nykyäänkin! Kuvataiteilija Kaisu Sirviö (s.1954) työskentelee Aholan yläkerran työhuoneessa. Kesällä yläkerran päätyhuoneessa esitellään hänen paikan päällä syntyneitä teoksiaan.

KaisuSirviöKesänHetki

Kaisu Sirviö, Kesän hetki, 2019, tussimaalaus.