A

Vuoropäivähoito

Järvenpään varhaiskasvatuksessa vuorohoitoa järjestetään päiväkoti Pehtoorissa, osoitteessa Uudenmaantie 1.

Vuorohoito on tarkoitettu lapsille, joilla on säännöllinen vuorohoidon tarve johtuen vanhemman/vanhempien työstä tai opiskelusta. Säännöllisellä vuorohoidolla tarkoitetaan viikottain tapahtuvaa hoitoa, jossa hoitotarve sijoittuu klo 6-18 ulkopuolelle. Vähäinen ja satunnainen vuoropäivähoidon tarve voidaan toteuttaa myös vuoropäiväkoti Pehtoorissa tapahtuvana varahoitona.

Mikäli vuorohoidon tarve on viikonloppuisin, voidaan päivähoitopaikka tarjota klo 6–18 auki olevasta päiväkodista ja viikonlopun hoito vuoropäiväkoti Pehtoorista.

Vanhempien vapaa- ja lomapäivät ovat myös lapsen vapaapäiviä.

Lapsen tulevat hoitoajat tulee ilmoittaa kirjallisesti hoitoa edeltävän viikon maanantaina klo 18.00 mennessä. Lapsella tulee olla keskimäärin kaksi vapaapäivää viikossa.

Myöhästyneet hoitoaikailmoitukset ja äkilliset hoitoaikojen muutokset huomioidaan mahdollisuuksien mukaan, kuitenkin huomioiden, että päiväkodissa on paikalla riittävä asetuksen mukainen henkilöstömäärä. Ellei hoitovuoroja ole ilmoitettu päiväkotiin ajoissa, ei päiväkoti valitettavasti voi taata lapselle hoitoa.

Ensimmäiset lapset voivat tulla aamuisin hoitoon klo 5.15. Lapset, jotka eivät jää yöhoitoon, tulee hakea pääsääntöisesti klo 22.00 mennessä. Yöhoitoa tarvitsevat lapset tulevat hoitoon klo 20.30 mennessä. Ulko-ovet ovat lukittuina 18–08 välisen ajan, jolloin hoito arkisin tapahtuu Vanamoissa ja viikonloppuisin Pohjantähdissä. Ryhmien ovissa on ovikellot.

Järvenpään kaupungin varhaiskasvatuksessa on käytössä lasten läsnäolojen mobiilikirjausjärjestelmä. Kun lasta tuodaan ja haetaan, leimaa vanhempi lapsen saapuneeksi/lähteneeksi näyttämällä NFC–tunnistetta (avaimenperä) ryhmän puhelimeen.

Vuorohoitopäiväkodissa tarjotaan aamupala klo 8–8.30 välisenä aikana. Lounas tarjotaan klo 11.00–11.30 välisenä aikana. Välipala tarjotaan klo 14.00–14.30. Päivällinen tarjotaan niille lapsille, jotka jäävät ilta- tai yöhoitoon. Vuorohoidossa pedagogista toimintaa järjestetään aamupäivätoiminnan lisäksi iltapäivisin ja tarvittaessa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Esiopetus järjestetään vuorohoidossa samoin periaattein kuin muissakin päiväkodeissa. Toiminta-aika esiopetuksessa on 8.30-12.20.

Vuorohoitoa ei ole lähtökohtaisesti tarjolla 24.–26.12. eikä juhannuspäivänä.

Vuorohoidon tarpeen päättyessä (Esim. perheessä tapahtuvat työ- ja perhemuutokset), hoitosuhde päiväkoti Pehtooriin päättyy ja lapsi/lapset siirtyvät toiseen klo 6-18 aukiolevaan päiväkotiin.

Lisätietoja antaa päiväkodin johtaja Iiro Koskelainen, p. 040 315 2108.

pic29