A

Perhekoulu

Lasten ja nuorten palveluissa toteutettava Perhekoulu on tarkoitettu avuksi haastavasti käyttäytyville 3 -10 v. lapsille, heidän perheilleen ja lasten kanssa työskenteleville. Perhekoulun tavoitteena on tarjota selviytymiskeinoja arjen tilanteisiin.

Perhekoulu tarjoaa lapselle:

Onnistumisen kokemuksia toiminnan avulla aikuisen turvallisessa ohjauksessamahdollisuuden harjoitella keskittymistä, sääntöjen mukaan toimimista ja sosiaalisia taitoja.

Perhekoulu tarjoaa vanhemmille:

Uusia tapoja suhtautua lapseen; vanhemmat ymmärtävät lapsen haastavan käyttäytymisen syitä ja pystyvät ohjaamaan käytöstä toivotumpaan suuntaan.mahdollisuuden keskustella muiden haasteellisesi käyttäytyvien lasten vanhempien kanssa.

Perhekoulu tarjoaa lisäkoulutusta lasten kanssa työskenteleville työntekijöille:

Haastavan käyttäytymiseen liittyvien periaatteiden ymmärtämiseen ja käyttäytymisen ohjaamisen perusteiden opettelemiseen.uusia tapoja suhtautua lapseen; työntekijä ymmärtää lapsen haastavan käyttäytymisen syitä ja pystyy ohjaamaan lapsen käytöstä toivotumpaan suuntaan.

Perhekouluun tullaan lapsen lähityöntekijän kautta. Lisätietoa antavat perhekoulun järjestelyistä  vastaavat yhteyshenkilöt.

  • Pienten lasten perhekoulun yhteyshenkilöt:
    • Sari Paatero, Perhekeskus Maahinen p. 040-315 2147
    • Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Anne Leppänen p. 040-315 2780
       
  • Koulun perhetyö 

Alle kouluikäisten Perhekoulu on perhekeskus Maahisen toimintaa, joka palvelee koko Lasten ja nuorten palvelualuetta.

 

Hallinto

Perhesosiaalityön johtaja Minna Kairesalo, puh. 040-315 2343

Palvelupäällikkö Juha Särkkä p. 040-315 2130