A

Bussit siirtyvät Asemanmäelle 2.1.2019

26.12.2018

Järvenpään Asemanmäen työt ovat loppusuoralla. Pääosa linja-autoliikenteestä siirtyy Matkahuollolta Asemanmäen uuteen bussiterminaaliin 2.1.2019.

Asemanmäki

Klikkaa kuva isommaksi

Muutos koskee kaupungin sisäisiä linjoja 21–25 sekä 900-sarjan HSL-linjoja.

Pääradan lisäraiteen rakentamisen yhteydessä Asemanmäellä on rakennettu bussiterminaali ja parannettu aseman ympäristöä. Jatkossa Asemanmäki on ainoastaan busseille varattua aluetta, saattoliikenne alueella on kielletty. Saattoliikenne radan länsipuolella toimii Scandicin edustalla, jonne ajetaan Neuvoksenkujan kautta. Myös takseille on varattu paikkoja Scandicin edustan aukiolta. Rakentamistyöt eivät kuitenkaan ole vielä kokonaan valmiit ja alue jää osin rakennusurakoitsijan käyttöön. Rakentamistyöt alueella jatkuvat vuoden vaihteen jälkeen. Samoin on tilanne asematunnelin osalta.

Bussilaiturit on numeroitu numeroin 11–16. Järvenpään bussilinjat 21–25 käyttävät laitureita 13 ja 14, HSL-linjat laitureita 15 ja 16. Laiturit 11 ja 12 toimivat jättölaitureina. Muutos koskee myös Järvenpään palveluliikennettä. Linjojen 23 ja 24 reitit palaavat kulkemaan reittiä Mannilantieltä Helsingintielle. Kartanontielle sijoitetut tilapäiset pysäkit poistetaan alkuvuodesta.

Järvenpään sisäisten bussien aikataulut muuttuvat 2.1.aikatulut on pyritty ajoittamaan junaliikenteen kanssa. Ajantasaiset aikataulut ovat aina luettavissa uudenmaanjoukkoliikenne-sivustolla. HSL:n bussien aikataulut löytyvät HSL:n sivustolta.

Linjojen 21–25 bussien kulkua voit nykyään seurata reaaliaikaisesti Bussit kartalla -sovelluksen kautta tai alla olevan QR-koodin lukemalla.

Bussit kartalla -sovellus

HSL:n reittiopas

Uudenmaanjoukkoliikenne-sivut (sisältää vuoden alun aikataulut)

QR-koodi

Takaisin