A

Kirkes-kirjastojen uusi verkkokirjasto on avattu

26.04.2018

Järvenpään, Keravan, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastojen aineistot on julkaistu kansallisessa Finna-hakupalvelussa, ja uusi verkkokirjasto osoitteessa kirkes.finna.fi on otettu käyttöön. Keravan oma verkkokirjasto kerava.verkkokirjasto.fi toimii jatkossakin Kirkesin Finna-verkkokirjaston rinnalla.

Uuden verkkokirjaston käyttöönotto ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Kirjautuminen tapahtuu entiseen tapaan kirjastokortin numerolla ja 4-numeroisella tunnusluvulla. Uuden tai unohtuneen tunnusluvun saa kirjastosta kuvallista henkilöllisyystodistusta näyttämällä.

Vanhat tutut palvelut kuten aineistonhaku, lainojen uusiminen ja varaaminen toimivat uudessa verkkokirjastossa samaan tapaan kuin aikaisemmin. Huollettavan kirjastokortin voi liittää omaan tiliinsä verkkokirjastossa. Kirjastomaksuja voi jatkossakin maksaa verkossa. Verkkokirjastoon kirjautumalla saa käyttöönsä sähköisen kirjastokortin helpottamaan kirjastossa asiointia.

Aineistohaku on selkeä ja helppokäyttöinen; saatavuustiedot ovat esillä jo hakutuloksissa ja haun voi rajata koskemaan vain lasten tai aikuisten aineistoja. Lisäksi verkkokirjasto sisältää kattavasti tietoa Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastojen palveluista, aineistoista ja tapahtumista.

Verkkokirjaston vaihtumisen yhteydessä Mäntsälä liittyy Järvenpään ja Tuusulan kanssa yhteiseen varausjonoon. 26.4. alkaen tehdyt varaukset ovat maksuttomia tämän varausalueen sisällä. Keravan aineistoon voi jatkossakin tehdä muista kunnista seutuvarauksen, joka maksaa 1,50 euroa. Keravan sisäiset varaukset ovat maksuttomia.

Uusi verkkokirjasto on osa Finna-kokonaisuutta, johon voi tutustua osoitteessa finna.fi. Tällä hetkellä Finnassa on mukana jo yli sata arkistoa, museota ja kirjastoa, mukaan lukien Keravan museo, Mäntsälän museotoimi ja Tuusulan taidemuseo. Finna on valtakunnallinen, kirjastoille ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokirjasto, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto.

Lisätietoja:
Järvenpää: kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläinen, katariina.jarvelainen(at)jarvenpaa.fi, p. 040 315 2530
Mäntsälä: kirjastopalvelujohtaja Anu Järvi-Uutela, anu.jarvi-uutela(at)mantsala.fi, p. 040 314 5381
Tuusula: kirjastotoimenjohtaja Annastiina Louhisalmi, annastiina.louhisalmi(at)tuusula.fi, p. 040 314 3442

Takaisin