A

Järvenpään kirjasto avaa ovensa maanantaina 8.7.

01.07.2019

kirjaston sisääntuloaula heinakuu 2019

Järvenpään kirjasto avaa ovensa maanantaina 8.7.

Järvenpään kirjaston lähinnä lehtisalin ja aikuisten osaston tilojen uudistamiseen keskittyneen remontin ensimmäinen vaihe saadaan päätökseen maanantaina 8.7., jolloin kirjasto avautuu asiakkaille alkukesän sulkuajan jälkeen entistä ehompana.

Avartuneet aulatilat lainaus-palautusautomaatteineen tervehtivät sisääntulijaa. Vesi- ja kahviautomaateista saa virvoitusta kesän kuumuuteen. Lainauksen sujuvoittamiseksi lainausautomaatteja on sijoitettu myös muualle kirjaston tiloihin, lähelle kokoelmia. Automaateilla voi myös tarkastella omia lainaustietojaan. Automaatilla lainataksesi ja verkkokirjastoa käyttääksesi tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun, jotka saat tarvittaessa kirjastosta. Aineiston etsimistä varten kirjaston tiloissa on Kirkes-Finna -verkkokirjastopäätteitä.

Uudessa lehtisalissa painetut ja sähköiset lehdet ovat luettavissa entiseen tapaan, ja tilaan on saatu uusia sähköpistokkeilla varustettuja työskentelypöytiä sekä mukavia istuimia lukemiseen, oleskeluun ja jutusteluun. Syvempää rauhaa ja hiljaisuutta löytyy opintosalista eli hiljaisesta tilasta.

Henkilökunnan uudet, tarkoituksenmukaiset tilat aineiston käsittelyyn löytyvät läheltä automaatteja. Uudistuneessa asiakaspalvelupisteessä palvellaan tutulla paikalla. Kulkua musiikkiosastolle on väljennetty ja oleskelupaikkoja siellä on lisätty.

Kirjaston remontti toteutetaan kaupungin koulukiinteistöjen kesäkunnostuksen vuoksi kahdessa vaiheessa, joista jälkimmäinen ajoittuu syys-lokakuulle, ja rajautuu huomattavasti pienemmälle alueelle. Vaikutukset palveluihin ovat vähäisiä. Remontin toisen vaiheen päätyttyä käynnistetään omatoimikirjasto, joka kasvattaa kirjaston aukioloaikoja varhaisaamuisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Kirjaston taidenäyttelytilalle pyritään samalla löytämään uusi paikka. Tiedotamme tarkemmin remontin toisesta vaiheesta ja omatoimikirjastosta loppukesällä.

Kirjaston kesäaukioloajat ovat 8.7. - 31.8.2019:
itsepalveluaika ma-pe klo 9 - 12
palveluaika ma-to klo 12 - 19
pe klo 12 - 16
la-su suljettu

Aineiston palautus on mahdollista vain kirjaston aukioloaikoina. Noudettavista varauksista voit saada viestejä jo viikolla 27, mutta varaukset ovat noudettavissa 8.7. alkaen. Kesän suuri poistokirjamyynti toteutuu heinäkuun puolivälin jälkeen, ja tiedotamme siitä vielä tarkemmin. Kaukopalvelu on käytettävissä jälleen elokuussa.

Syksyn tullen pyörähtävät käyntiin myös mm. kirjaston tapahtumatoiminta ja koululaisryhmien vierailut.

Tervetuloa kirjastoon!

Lisätietoja:
Kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläinen, katariina.jarvelainen(at)jarvenpaa.fi, 040 315 2530
Palveluesimies Laura Verronen, laura.verronen(at)jarvenpaa.fi, 040 315 3361

Takaisin