A

Earth Hour -tapahtuma peruttu 28.3.2020

18.03.2020

Jo perinteeksi muodostunut Earth Hour -tapahtuma eli maantunti on peruttu 28.3.2020. Tapahtuman ovat järjestäneet kaupungin kanssa yhdessä Järvenpään evakelisluterilainen seurakunta sekä Järvenpään ortodoksinen seurakunta. Tunnin aikana on yleensä kuunneltu ilmastopuhujaa, musiikkia ja toisinaan myös nuorten ajatuksia.

Vallitsevan tilanteen vuoksi yhteistä kokoontumista ei ole syytä pitää, mutta kannustamme kaikkia hiljentymään kotona tai miksei vaikka tähtitaivaan allakin. Voit sammutella valoja, syödä lähikasvisruokaa ja ajatella niitä ihmisiä, jotka ovat ahdingossa paitsi ilmastonmuutoksen myös koronaviruksen aiheuttamien olosuhteiden takia. Voit vaikka käväistä kysäisemässä naapurin vanhukselta tai muulta mahdollisesti karanteenissa olevalta, tarvitseeko hän apua kaupassakäyntiin tai voit viedä hänelle vaikka tuoreen leivonnaisen, jos sellaisia olet satunnut tekemään.

Earth Hour on syntynyt yhteisöllisyydestä ja yhteisöllistämään ja sitä kaipaamme tällä hetkellä muillakin elämän alueilla. 

Voit tutustua Earth Hourin nettisivuun tai vaikka katsella ilmastoaiheisia puheita youtubesta.

Takaisin