A

Järvenpää mukana kuntien #Uuttakoulua-hankkeessa

11.04.2019

Länsi- ja Keski-Uudenmaan kuusitoista kuntaa ovat saaneet mittavan valtionavustuksen tasa-arvoisen peruskoulu-uudistuksen toteutukseen.

Kuntien yhteisessä aloitustilaisuudessa 5.4. Tuusulan kunnan sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara esitteli opetus- ja kulttuuriministeriön Uusi peruskoulu -ohjelmaa. Ohjelmassa edistetään peruskoulun oppijalähtöisyyttä, opettajien osaamista sekä avointa ja yhteisöllistä toimintakulttuuria.

Hankkeessa ovat mukana Hanko, Raasepori, Lohja, Siuntio, Inkoo, Kirkkonummi, Karkkila, Vihti, Järvenpää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen, Hyvinkää, Sipoo, Kerava ja Tuusula. Alueella on yhteensä 265 koulua, n. 53 000 oppilasta ja n. 4 900 opettajaa. Hanketta hallinnoi Tuusula ja se päättyy toukokuussa 2020. Opetushallitus on myöntänyt hankkeelle 950 000 euroa. Opetushallitus rahoittaa #Paraskoulu -hankkeessa yhteensä yhtätoista hanketta, joista Länsi- ja Keski-Uudenmaan #Uuttakoulua-hanke on suurin.

#Uuttakoulua vahvistaa oppimisen palveluiden kiinnostavuutta

Tyypillistä alueen kunnille on monimuotoinen, muutoksessa oleva toimintaympäristö. Koulut ulottuvat aina suurista tuhannen oppilaan kouluista pieniin, parinkymmenen oppilaan kyläkouluihin. Alue on tärkeä pääkaupunkiseutua ympäröivä työssäkäyntialue, ja hankkeen tavoitteena on vahvistaa alueen oppimisen palveluiden kiinnostavuutta.

– Olemme innolla mukana Uudenmaan kuntia yhdistävässä Uusi peruskoulu -ohjelmassa. Tämä on hieno mahdollisuus kehittää niin hyviä yhteisiä käytänteitä kuin Järvenpään koulujen toimintakulttuuria, sanoo Järvenpään oppimisen ja koulunkäynnin päällikkö Tiina Erkkilä-Wahtera.

Yhteistyötä hankkeessa tehdään Helsingin yliopiston koulutuksen arviointikeskuksen, DialogiAkatemian, Positiivisen CV:n, Me-säätiön, Vanhempainliiton, Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja opetushallituksen kanssa.
Hankkeessa mittava prosessikoulutus sekä toteutetaan verkostomaisia kunta- ja koulukohtaisia pilotteja.

Lisätietoja:
Tiina Erkkilä-Wahtera, Järvenpään oppimisen ja koulunkäynnin tuen päällikkö, tiina.erkkila-wahtera@jarvenpaa.fi, puh. 040 315 2437
Minna Lumme, projektipäällikkö, minna.lumme(at)tuusula.fi, puh. 040 314 3424
Maikki Arola, projektikoordinaattori, maikki.arola(at)tuusula.fi, puh. 040 314 3425

Takaisin