A

Järvenpään kaupunki ja Lidl Suomi Ky yhteistyöhön uuden jakelukeskuksen rakentamiseksi

03.11.2015

Järvenpään kaupunginhallitus on 2.11.2015 hyväksynyt suunnitteluvaraussopimuksen, jolla käynnistetään hanke Lidl Suomi Ky:n kolmannen jakelukeskuksen toteuttamiseksi. Jakelukeskus sijoittuu Järvenpäähän Poikkitien yritysalueelle valtatie 4:n ja pääradan välittömään läheisyyteen.

Tontille kaavaillaan n. 80 000 k-m2 rakennusoikeutta ja jakelukeskuksen arvioidaan tuovan alueelle suoraan 300 uutta ja välillisesti useita satoja työpaikkoja. Lidlin tavoitteena on rakentaa Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus. Rakennus suunnitellaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja sille tullaan hakemaan ympäristöluokitusta.  Poikkitien yritysalue tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kestävään rakentamiseen sijaintinsa ja infrastruktuurinsa ansiosta. Alueen läheisyydessä sijaitsee Fortum Power and Heat Oy:n biovoimalaitos, joka tuottaa hiilidioksidineutraalia lämpöä sekä pääradan Ainolan asema, joka sijaitsee alle 500 metrin päässä. Alue on erittäin hyvin saavutettavissa sekä joukkoliikenteellä että yksityisautoilulla.

"On upea asia meille saada näin hieno kumppani, ja haluankin omasta puolestani toivottaa Lidlin tervetulleeksi Järvenpäähän. Viihtyisä ilmapiiri, tapahtumat, palvelut ja kehittyvä keskusta antavat hyvät puitteet asumiselle ja yrittämiselle. Järvenpää on kokonaisuus, joka etsii vertaistaan Uudellamaalla. Tämä hanke on malliesimerkki Järvenpään tavasta toimia. Yhdessä tekeminen on avain onnistumiseen etsittäessä uusia ratkaisuja, jotka tuovat hyötyä koko meidän yhteisölle. Kaikkien Järvenpään hankkeiden tavoitteena on löytää malli, joka tuo lisää elinvoimaa ja parantaa hyvinvointia kaupungissa.", toteaa yrityspalvelujohtaja Olli Keto-Tokoi.

"Olemme valinneet Järvenpään jakelukeskuksen sijaintipaikaksi hyvien kulkuyhteyksien ja pääkaupunkiseudun läheisyyden vuoksi. Tärkeää oli myös hyvä yhteistyö kaupungin kanssa, kaupungin tarjoamat palvelut sekä mahdollisuus aloittaa rakennustyöt ripeästi. Iso rooli oli myös sillä, että alueella on biovoimalaitos.", kertoo Lidl Suomi Ky:n kiinteistöjohtaja Nicholas Pennanen.

Jakelukeskus on Lidlille valtakunnallisesti merkittävä hanke ja avainasemassa Lidlin myymäläverkoston laajenemisessa. Jakelukeskus valmistuu vuonna 2018.

"Investointina jakelukeskus on merkittävä, suuruusluokkaa 50-100 miljoonaa lopullisesta toteutustavasta riippuen. Suunnitelmat ovat vielä aivan alkuvaiheessa ja tarkentuvat ensi vuoden puolella.", Pennanen jatkaa.

Lisätietoja: Järvenpään kaupunki: hankekehityspäällikkö Antti Nikkanen 040 315 2344, antti.nikkanen@jarvenpaa.fi ja

Lidl Suomi Ky, viestintä, media@lidl.fi, (09) 234 564 00.

 

Ensimmäisessä kuvassa tuulettavat Lidl Suomi Ky:stä Nicholas Pennanen ja Järvenpään kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen sekä hallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu. Toisessa kuvassa mukana Järvenpään kaupungin virkamiehiä ja Lidl Suomi Ky:n edustajia

Tuuletus cropSisaruspiiri crop

Takaisin