A

Järvenpäässä potkaistiin käyntiin Silkki-asunto-osuuskuntamalli

16.12.2019

Tiistai-iltana 10.12. järjestettiin Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa asunto-osuuskunta Silkin kick off –tilaisuus. Tilaisuudessa julkistettiin asunto-osuuskunnan nimi, visuaalinen ilme ja kerrottiin tarkemmin asunto-osuuskunnan jäsenyydestä, osuuskunta-asumisesta sekä ensimmäisestä Järvenpään Louttiin Harjutielle suunnitteilla olevasta Silkki-talosta. Tunnelmaa notkisti musiikillaan Jukka Poika.

Uusi asunto-osuuskunta Silkki on herättänyt laajaa kiinnostusta. Kick off –tilaisuuteenkin osallistui lähes 100 henkilöä.

- Aion hakea osuuskunnan jäsenyyttä sekä asuntoa! Kyllä kohtuuhintainen asuminen, mihin pääsee itse vaikuttamaan alusta saakka ja vieläpä uudessa talossa hyvällä paikalla on todella kiinnostava vaihtoehto, tilaisuuteen saapunut Heta Rinta-Pollari perustelee.

Asunto-osuuskuntamallin on kehittänyt Järvenpään Mestariasunnot yhteistyössä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n sekä Pellervon taloustutkimuksen kanssa. Lähes kaksi vuotta kestäneen kehitystyön tuloksena syntyi Mestariasuntojen perustama asunto-osuuskunta Silkki.

- Kehittämistyössä haluttiin luoda paras mahdollinen pysyvästi kohtuuhintaista asumista tarjoava yleishyödyllinen malli, joka antaa asukkailleen vaikutusvaltaa ja tuottaa aidosti parempaa asumista, Mestariasuntojen toimitusjohtaja Veikko Simunaniemi kertoo.

6000 euron alkupanoksella asumaan kestävään, yhteisölliseen ja kohtuuhintaiseen Silkkiin

Silkki on uudenlainen ja kohtuuhintainen asumismuoto, jossa asunnon pysyvyys on turvattu ja asukkailla on vaikutusvaltaa. Asunto-osuuskunnassa toimitaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Yhdenvertaiset asukasomistajat huomioivat niin ympäristön, ihmiset kuin taloudellisuudenkin Silkki-taloaan koskevassa päätöksenteossa.

Silkissä toteutetaan avointa hallintoa, joka tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että asukkaat tietävät mistä maksavat ja pääsevät myös vaikuttamaan siihen mistä maksavat. Jokainen Silkki-talo päättää omista asioistaan ja vastaa omista kuluistaan.

Asukkaaksi Silkkiin pääsee 6000 euron alkupanoksella. Asunnosta maksetaan kuukausittaista vuokraa. Harjutielle suunnitteilla olevaan kerrostalokohteeseen ei ole tulo- tai varallisuusrajoja.

- Asunto-osuuskunta Silkki sopii eri-ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille, jotka haluavat vaikuttaa omaan asumiseensa, Mestariasuntojen asiakkuusjohtaja Nina Silvonen kiteyttää.

Lisätietoja:

 

Asunto-osuuskunta Silkki

Takaisin