A

Lakon vaikutuksista Järvenpään kaupungin varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion ruokapalveluihin maanantaina 22.10 ja tiistaina 23.10

19.10.2018

Julkisten hyvinvointialojen liitto (JHL) on ilmoittanut kaksipäiväsen poliittisen lakon järjestämisestä. Ilmoituksen mukaan JHL:n poliittinen lakko toteutetaan maanantaista 22.10. klo 00.00 tiistaihin 23.10. klo 24.00 asti.

Järvenpäässä lakko koskee kaikkia Järvenpään liikuntapalvelujen toimipisteitä, ateria- ja siivouspalveluista vastaavan Jatsi Oy:n sekä kiinteistöjen ylläpidosta vastaavan Mestaritoiminta Oy:n JHL:n kuuluvia työntekijöitä.

Kouluihin ja päiväkoteihin omat eväät

Päiväkodit ja koulut ovat normaalisti auki lakosta huolimatta. Työvoimavajauksesta johtuen Jatsi Oy ei pysty järjestämään ateria- ja siivouspalveluita varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toimipaikoissa eikä lukiossa. Poikkeuksena on vuorohoitopäiväkoti Pehtoori, jossa ruokailu järjestetään normaalisti.

Tästä syystä lasten ja nuorten tulee ottaa omat eväät mukaan maanantaina ja tiistaina. Omien eväiden tulee olla huoneenlämmössä säilyviä tuotteita, koska niille ei voida osoittaa kylmäsäilytyspaikkaa. Myöskään eväiden kuumentaminen ei ole mahdollista. Päiväkodeissa tarjotaan omien eväiden lisäksi ma ja ti pientä välipalaa (sämpylä, juusto, hedelmä ja mehu). Kouluihin pyritään järjestämään tiistaiksi eväsruokatyyppinen välipala. Erityisruokavalioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan.

Huoltajia tiedotetaan asiasta Tenavanetin, Helmen ja Wilman välityksellä.

Mikäli työtaistelu peruuntuu, Jatsi Oy on ilmoittanut pyrkivänsä tuottamaan ateria- ja siivouspalvelut normaalisti.

Järvenpään kaupunki pahoittelee työtaistelusta aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja:

Varhaiskasvatusjohtaja Mikko Mäkelä, p. 040 315 3051

Perusopetuspalvelut, erityisasiantuntija Tiina Erkkilä-Wahtera, p. 040 315 2437

Jatsi Oy:n osalta lisätietoja antaa palvelujohtaja Kirsi Liete, 0401 348 009.

 

Takaisin