A

Olli Naukkarinen valittiin Järvenpään kaupunginjohtajaksi

12.02.2018

Järvenpään kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan 12.2.2018 virkavaalilla Olli Naukkarisen Järvenpään uudeksi kaupunginjohtajaksi kahdeksan vuoden määräaikaiseen virkasuhteeseen. Kaupunginjohtajan koeajaksi päätettiin kuusi kuukautta, ja valinta on ehdollinen, kunnes valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Kaupunginhallitus tarkastaa ja toimeenpanee valtuuston päätöksen kokouksessaan 13.2., ja päätös saa lainvoiman 23.3.

Virkavaalissa annetut äänet jakautuivat seuraavasti:

  • 35 ääntä Naukkarinen Olli (kauppatieteiden maisteri, Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja, kotikunta Lappeenranta)
  • 16 ääntä Rahkonen Päivi (hallintotieteiden maisteri, kunnallistutkinto, Hollolan kunnanjohtaja, kotikunta Hollola).

Uudeksi kaupunginjohtajaksi valittu Naukkarinen työskenteli ennen nykyistä tehtäväänsä Saimaan talous ja tieto Oy:n toimitusjohtajana. Hänellä on kokemusta myös muun muassa Hyvinkään kaupungin talouspäällikön, Elimäen kunnan talousjohtajan sekä Jaalan kunnan hallintojohtajan tehtävistä. Naukkarinen kuvaa itseään innovatiiviseksi virkamieheksi, joka viihtyy parhaiten tehtävissä, joissa on vahva kehittämisen ote.

Lokakuussa 2017 alkaneessa monivaiheisessa rekrytointiprosessissa etsittiin kaupunginjohtajaksi yhteistyökykyistä ja visionääristä johtamisen ammattilaista, joka on myös talouden ja elinkeinoelämän tuntija. Pitkäaikainen kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen on jo jäänyt lomalle ja siirtyy eläkkeelle 1.5.2018 alkaen. Talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola toimii kaupunginjohtajan viransijaisena uuden kaupunginjohtajan aloittamiseen saakka.

Lisätietoja:

Takaisin