A

Perhelän alueen kehittämishankkeen kumppanuushakuun saatiin neljä hakemusta

03.11.2015

Perhelän kehittämishankkeen kumppanuushakuaika päättyi 2.11.2015 ja hakemuksia määräaikaan mennessä saapui neljä kpl. Suunnittelualue sijaitsee keskeisellä paikalla Järvenpään ydinkeskustassa kävelykatu Jannen tuntumassa. Tavoitteena on rakentaa alueelle monipuolinen ja tehokas keskustakokonaisuus, johon tulee kauppakeskustyyppisiä liiketiloja, palvelutiloja, toimitiloja sekä asuntoja. Hanke sisältää myös katualueiden perusparannuksen. Kumppaneilta haetaan ideoita ja esitystä ydinkeskustakohteen toteuttamisesta ja toimintakonseptista.

Nyt saapuneet ehdotukset arvioidaan laatutekijöiden perusteella kaupungin asettaman arviointiryhmän toimesta, tavoitteena on saada ehdotusten arviointi valmiiksi helmikuussa 2016. Arviointiryhmä perustaa valintaehdotuksensa hakemusten lisäksi tarkentaviin neuvotteluihin sekä myöhemmin julkisesti esiteltäviä suunnitelmia koskevaan kansalaisvuorovaikutukseen. Lopullisen päätöksen kumppanista tekee kaupunginhallitus 2016 helmi-maaliskuun vaihteessa.

Kumppanien valinnan jälkeen tavoitteena on aloittaa alueen varsinainen suunnittelu yhteisyössä valituksi tulleiden kumppaneiden kanssa keväällä 2016. Valituille kumppaneille annetaan kaupungin omistamaa kiinteistöä koskeva suunnitteluvaraus jatkokehittelyn ajaksi. Valittavaa konseptia on tarkoitus jalostaa asemakaavoituksen rinnalla korttelisuunnitelmiksi.

Aluetta koskevat suunnitelmat ja asemakaavanmuutokset on tarkoitus saada valmiiksi vuonna 2017. Alueen suunnitelmien toteutus on arvioitu alkavan vuoden 2017 lopulla.

Lisätietoja:

www.jarvenpaa.fi/Perhela

kaupungingeodeetti Ari Piirainen (040 315 2447)
kaupunginarkkitehti Ilkka Holmila (040 315 2455)
kaavoitusjohtaja Sampo Perttula (040 315 2005)

 

Takaisin