A

Tuo työyhteisösi Järvenpään digiturvapäivään 31.10.

21.10.2019

Väestörekisterikeskuksen digiturvakiertue tulee 31.10. Järvenpäähän.  Tuo itsesi ja työporukkasi yhteiseen, maksuttomaan päivään Järvenpää-talolle.

Lokakuu on Euroopan laajuinen kyberturvallisuuskuukausi. Väestörekisterikeskus järjestää kuudella paikkakunnalla päivän tilaisuuksia, joihin voi ilmoittautua maksutta. Järvenpään kaupunki on mukana kiertueella.

– Tietotyön ja tiedonhallinnan merkitys organisaatioissa kasvaa. Tulevaisuudessa Järvenpäässä korostuvat datanhallinnan, robotisaation ja tekoälyn sekä tietoturvan kysymykset. Myös tulevan strategian merkittävä avaus liittyy digitalisaation edistämiseen kaupungissa, sanoo kaupungin tietohallintojohtaja Toni Pallaspuro.

– Tietosuoja ja tietoturva on huomioitava jo uusien tiedonkäsittelytapojen suunnitteluvaiheessa. Kehitämme jatkuvasti henkilöstömme osaamista tietoturvan ja tietosuojan asioissa ja edellytämme osaamista myös yhteistyökumppaneiltamme, sanoo Järvenpään kaupungin tietosuojavastaava Mirella Miettinen.

Digitalisaatio näkyy ja tuo uusia haasteita

Kiertueella käsitellään digitalisaation mahdollisuuksia ja digitaalista turvallisuutta. Osallistujat saavat vinkkejä siitä, kuinka organisaatio ja jokainen voi kehittää digiturvallisuutta ja miten se tulee huomioida päivittäisessä työskentelyssä.
Jokaisessa teemapäivässä on kaksi eri tilaisuutta, joista aamupäivä on suunnattu johdolle ja esimiehille sekä organisaatiossa digiturvallisuudesta vastaaville. Iltapäivän tilaisuus on suunnattu organisaation koko henkilöstölle.
Tilaisuus koostuu lyhyistä puheenvuoroista ja alustuksista sekä paneelista, jossa keskustellaan digiturvallisuudesta paikallisin voimin.

Euroopassa vietetään jo seitsemättä EU:n laajuista ENISA:n (EU Agency for Cybersecurity) kyberturvallisuuskuukautta. Suomessa useat toimijat ovat toteuttaneet omia tapahtumia osana teemakuukautta. Valtiovarainministeriön asettama julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä (VAHTI) on toteuttanut Suomessa erityisesti julkisen hallinnon johdolle, asiantuntijoille ja henkilöstölle tarkoitettuja tilaisuuksia jo kolmena vuonna.
Väestörekisterikeskus julkaisee jälkikäteen tallenteen digiturvapäivästä.

Lisätietoja digiturvakiertueesta
Tilaisuuden ohjelma
Ilmoittautuminen Väestörekisterikeskuksen sivuilla

Lisätietoja:
Tietosuojavastaava Mirella Miettinen, puh. 040 315 2009, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
Tietohallintojohtaja Toni Pallaspuro, puh. 050 320 8859, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Takaisin