A

Vihtakadun koulua esitetään lakkautettavaksi vuoteen 2025 mennessä

06.05.2019

Järvenpään opetus- ja kasvatuslautakunta käsittelee Harjulan koulun tarkentunutta suunnitelmaa 7.5. Samalla käydään läpi Vihtakadun koulun jatkoa.

Lautakunnalle ehdotetaan, että Vihtakadun toimipisteen opetustoiminta siirretään Harjulan uuteen, vuonna 2021 valmistuvaan kouluun. Vihtakadun yksikössä ei ole todettu akuutteja sisäilmaongelmia, mutta rakennus vaatii laajan peruskorjauksen viimeistään 2020-luvun lopulla.

Esityksen mukaan varhaiskasvatus- sekä esiopetus- ja alkuopetusryhmät (1.–2.-luokka) jäisivät Vihtakadulle vuoteen 2025 asti. Kiinteistöön ei ole suunniteltu enää merkittäviä investointeja.

– Harjulan koulusta saadaan upea uuden ajan koulu, joka on lyhyen matkan päässä nykyisestä Vihtakadun toimipisteestä. Myös Saunakallion koulussa tulee olemaan tilaa uusille oppilaille. Suunnitelmia tarkennetaan oppilaskehityksen myötä, kertoo palvelualuejohtaja Marju Taurula.

Saunakallion alueelle ei uudessa yleiskaavaluonnoksessa ole varattu merkittäviä asumiseen liittyviä kaavoitushankkeita, jotka seuraavien kymmenen vuoden aikana lisäisivät alueen koululaisten määrää.

– Kaupungin maanomistus alueella on vähäistä. Yleiskaavaluonnoksessa osoitettu Saunakallion asumisen laajenemisalueen oletetaan toteutuvan vasta suunnittelukauden loppupuolella, 2030-luvulla, toteaa kaavoitusasiantuntija Hannele Selin.

Harjulan koulun vanhinta osaa, ns. kivikoulua, esitetään perusparannettavan varhaiskasvatuksen käyttöön ja se korvaa käytöstä poistuvan Loutin päiväkodin. Opetus- ja kasvatuslautakunnalle nyt lähtevässä esityksessä Harjulan päiväkodin ja koulun hankevalmistelu yhdistetään, mikä nostaa yhteisen kustannusarvion 21,2 miljoonaan euroon.

Mikäli lautakunta hyväksyy päätösehdotukset, etenee valmistelu seuraavaksi kaupunginhallituksen 13.5. kokoukseen.

Katso myös: Harjulan koulun ja päiväkodin valmistelu alkaa

Lisätietoja:
Marju Taurula, palvelualuejohtaja, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
Arja Korhonen, perusopetusjohtaja, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Takaisin