A

Saunakallion päiväkoti korvaa Jampan päiväkodin

25.01.2019

Väistötiloissa toiminut Jampan päiväkoti korvataan Saunakallion moduulipäiväkodilla. Päätös uuden päiväkodin rakentamisesta tehtiin kaupunginhallituksen kokouksessa 21.1.2019.

Uuden ajan päiväkoti yli sadalle lapselle

Saunakallion moduulipäiväkoti tarjoaa lapsille turvalliset ja terveet tilat, joissa voidaan toteuttaa uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukaista pedagogiikkaa. Tilat suunnitellaan monikäyttöiseen, lapsilähtöiseen oppimiseen. Ne taipuvat myös lasten pienryhmätoimintaan sekä kaupunkilaisten ilta- ja viikonloppukäyttöön. Päiväkoti on suunniteltu viidelle ryhmälle, noin 120 lapselle riippuen siitä, paljonko Järvenpäässä on alle 3-vuotiaita.

Uusi moduulipäiväkoti sisältyy kaupungin kymmenen vuoden palveluverkkosuunnitelmaan ja investointiohjelmaan, joiden osana kaupungin päiväkoti- ja kouluverkko uudistetaan. Kustannuksiltaan päiväkoti on ennakoitua tasoa, noin 3,5 miljoonaa euroa.

Arvioitu valmistumisaika elokuussa

Päiväkodin hankinnan kilpailutus käynnistyy lähiviikkoina ja suunnittelu- ja valmisteluvaihe kestää arviolta maaliskuun loppuun. Rakentaminen on tarkoitus käynnistää huhtikuussa, jolloin päiväkoti olisi valmis elokuussa 2019. Käyttöönoton jälkeen Jampan nykyisistä väistötiloista luovutaan.

Kaupunki kutsuu järvenpääläiset vaikuttamaan Saunakallion päiväkodin suunnitteluun ja tulevaan toimintaan. Järjestämme huoltajille ja asukkaille keskustelutilaisuuden 4.2.2019 klo 17.30 Saunakallion koulussa.

Järvenpään varhaiskasvatuksessa on käynnissä muitakin uudistuksia.

– 5-vuotiaille käynnistyy syksyllä 2019 maksuton kokeilu, jossa lapsi voi osallistua päiväkotitoimintaan 20 tuntia viikossa. Toivomme sen nostavan varhaiskasvatukseen osallistuvien määrää, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Mikko Mäkelä.

Lisätietoja

  • Mikko Mäkelä, varhaiskasvatusjohtaja, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
  • Hanna-Leena Vesterinen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö (pohjoinen alue), etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Takaisin