A

Erityisruokavaliokäytännöt muuttuvat Järvenpään kouluissa ja päiväkodeissa 1.8.2019 alkaen

18.04.2019

Järvenpään kouluissa ja päiväkodeissa erityisruokavaliokäytännöt muuttuvat 1.8.2019 alkaen Kansallisen allergiaohjelman mukaisiksi. Kansallisen allergiaohjelman tavoitteena on tukea terveyttä ja vahvistaa ihmisten sietokykyä sekä vähentää allergeenien tarpeetonta välttämistä. Uusi ohjeistus on tehty moniammatillisessa yhteistyössä Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut Jatsi Oy:n, terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen edustajien kanssa.

 Erityisruokavalioaterioita valmistetaan pääasiassa lääkärin lausunnon perusteella, pois lukien vakaumukselliset tai eettiset syyt. Resurssit pyritään kohdistamaan vaikeiden allergioiden hoitoon ja oireiden pahenemisen estämiseen. Terveydenhuollon tehtävä on tunnistaa vaikeita oireita aiheuttavat ruoka-allergiat ja toisaalta opastaa siedätykseen.

Pyydämme ystävällisesti kaikkia perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen asiakkaita uusimaan erityisruokavalioilmoitukset syyskauden alkuun 1.8.2019 mennessä. Tämän jälkeen vanhoja ilmoituskaavakkeita ei hyväksytä. Lääkärintodistusta ei tarvitse uusia, jos ruokavalioon ei ole tullut muutoksia.

Erityisruokavalioilmoituslomake sekä ohje löytyvät Järvenpään kaupungin verkkosivuilta Koulu- ja päiväkotiruokailu.

Lisätietoja:

Takaisin