A

Alcina-barokkioopperassa yhdistyvät rakkaus, noituus, ympäristöongelmat sekä upeat aariat – Sibelius-Akatemian oopperan Händel-produktio Järvenpää-talolla 15. huhtikuuta

08.04.2019

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia tuo kymmenen vuoden tauon jälkeen Järvenpää-talolle täysimittaisen oopperaproduktionsa: Georg Friedrich Händelin kolminäytöksinen Alcina-barokkiooppera nähdään Sibelius-salissa maanantaina 15. huhtikuuta klo 18.30. Oopperan solistirooleissa esiintyy Sibelius-Akatemian kansainvälisen oopperakoulutusohjelman opiskelijoita: Réka Bata (Alcina), Minna-Leena Lahti (Morgana), Rachel McIntosh (Ruggiero), Isabella Shaw (Bradamante), Topias Lundell (Oronte) sekä Melisson roolissa vuorottelevat Jussi Vänttinen ja Henri Tikkanen. Esityksen barokkiorkesteri ja kuoro muodostuvat niin ikään Sibelius-Akatemian opiskelijoista.

Oopperan juoni on klassinen tarina, jossa sekoittuvat palava rakkaus, juonittelu, valeasut, noituus ja upeat aariat. Tarinan alussa ritari Melisso ja mieheksi naamioitunut Bradamante lähtevät pelastamaan Bradamanten rakastettua, Ruggieroa, jonka noita Alcina on vanginnut lumotulle saarelleen. Saarella asuu myös Alcinan sisar ja Oronten rakastettu, velho Morgana. Pelastajien saapuminen aiheuttaa mustasukkaisuutta, sillä Morgana rakastuu naamioituneeseen Bradamanteen. Bradamante vapauttaa Ruggieron Alcinan lumouksesta, ja lopulta kaikki Alcinan metsänpedoiksi ja kiviksi loihtimat miehet saavat takaisin ihmismuotonsa.

Oopperan ohjaaja Vilppu Kiljunen on luonut tarinaan uuden näkökulman yhdistämällä siihen ympäristötematiikkaa. Alcinan hallitseman luonnontilaisen saaren asukkaat hyödyntävät roskat, mutta ulkopuolelta saapuvat Bradamante ja Melisso tuovat mukanaan muovijätteen ja länsimaisen kulutustavan. Esityksen lavastuksessa ja puvustuksessa käytetään paljon kierrätysmateriaaleja. Saarelaisten asuissa on luonnonläheisiä värejä ja kierrätettyä muovia, pelastajien puvut ovat puolestaan kuin eri maailmasta neonväreineen ja teknisine varusteineen. Pukusuunnittelusta vastaavat Aalto-yliopiston maisteriopiskelijat Elina Ström, Riikka Mäntymaa ja Csilla Szlovák.

Oopperan musiikillisena neuvonantajana on toiminut barokkimusiikin asiantuntija, Helsingin Barokkiorkesterin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen. Esityksen johtaa Sebastian Zinca. Sibelius-Akatemian kuoron on valmentanut Jari Koivistoinen. Valo- ja tilasuunnittelu on Sirje Ruohtulan, maskeeraussuunnittelu Tuija Luukkaisen.

G.F. Händel: Alcina
maanantaina 15.4.2019 klo 18.30 Järvenpää-talon Sibelius-salissa
Liput 27,50/19,50/10,50 € Järvenpää-talon lipunmyynnistä, Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi sekä tuntia ennen esitystä ovelta.
OSTA LIPPU >>>

Esityksen kesto noin 2 h 50 min, sis. väliajan.
Tapahtuma on osa Järvenpään kaupungin ja Taideyliopiston Kolmisointu-yhteistyötä.

Takaisin