A

Perhelä ei toteudu Lujatalon kanssa – Järvenpään kaupunki lähtee hakemaan uutta ratkaisua välittömästi

01.10.2018

Lujatalo Oy vetäytyy Perhelän korttelin rakentamisesta. Rakentaminen oli juuri käynnistymässä Järvenpään keskustassa.

- Olemme erittäin yllättyneitä ja pettyneitä, että hanke kaatuu näin viime metreillä, Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen kertoo.

Lujatalo valittiin vuonna 2016 kilpailutuksen kautta toteuttamaan Järvenpään ydinkeskustassa sijaitsevan Perhelän kaupunkikeskuksen rakentaminen, johon tulee satoja asuntoja ja liiketiloja. Naukkarinen kertoo olevansa harmissaan myös Lujatalon puolesta.

- Meille on tärkeää, että yrittäjillä ja sijoittajilla on mahdollisuus menestyä Järvenpäässä. Siksi kaupunki on tehnyt kaikkensa hankkeen onnistumiseksi. Olemme antaneet aikaa ja suostuneet konseptin hiomiseen, jotta olisi päästy mahdollisimman hyvään lopputulokseen molempien osapuolien kannalta. Olen pahoillani siitä, että hanke ei käynnisty suunnitellussa aikataulussa.

Uusi kumppani mahdollisimman pian

Perhelä toteutetaan joka tapauksessa. Hanketta on valmisteltu jo useamman vuoden ajan, ja tontti on rakennusvalmiina. Uutta kumppania lähdetään hakemaan välittömästi.

- Uusi kumppani pääsee aloittamaan huomattavasti paremmista lähtökohdista, joten hanke päästään käynnistämään paljon nopeammin. Olemme myös organisaationa oppineet prosessista paljon, Naukkarinen sanoo.

Hankkeeseen on käytetty tähän mennessä noin yhdeksän miljoonaa euroa. Kuluja on syntynyt erityisesti kiinteistöjen ostamiseen ja purkutöihin liittyen. Summasta yli kahdeksan miljoonaa euroa on suoraan hyödynnettävissä tulevaisuudessa. Lisäksi Lujatalo Oy:n maksama hankkeen varausmaksu 500 000 euroa jää kaupungille. Kaupunki tulee saamaan hankkeen myyntitulon aikanaan, kun uudet kumppanit löytyvät ja suunnitelmat konkretisoituvat.

- Kortteli sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla. Uudenkin kumppanin valinnassa kaupunkikuvalliset periaatteet ja laatu tulevat olemaan keskeisiä kriteereitä. Lisäksi tulemme vahvasti painottamaan uuden kumppanin kykyä sitoutua hankkeen toteuttamiseen aikataulussa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu toteaa.

Kaupunginhallitus sai tiedon asiasta tänään maanantaina. Järvenpään kaupunki pitää tärkeänä, että Perhelä rakennetaan kaupunkilaisten tarpeita palvellen. Kaupunki tiedottaa Perhelän hankkeesta heti, kun etenemisestä tiedetään lisää.

Lisätietoja:

Takaisin